Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] mały system prowadzenia ewidencji nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bikemax
Witam

Odrazu zaznacze że znam tylko minimalne zasady php i html wink.gif
Mam problem, napisałem mały systemik prowadzenia ewidencji regeneracji powierzonych przez klientów kaset na bazie tekstowej. Na APACHE'u działa bezproblemowo. Po wstawieniu na serwer już nie... Nie działają przyciski, form nie wysyła wartości. Przeglądałem go wiele razy i nie mogę dojść dlaczego nie działa, bardzo prosiłbym jakby ktoś mądry zajrzał na to co zrobiłem i napisał co jest nie tak. Do systemu ma być jeszcze dodana funkcja wysyłania maili z potwierdzeniami ale nie zdążyłem jej dodać. Chmody ustawiłem na wszystkich plikach na 777.

Z racji na duże pliki pozwoliłem sobie na zamieszczenie plików źródłowych pod linkiem (spakowane rar):

http://www.bikemax.ovh.org/administracja.rar - 15kb

Dane serwera www:
PHP Version 5.3.8
Linux server 2.6.18-348.3.1.el5 #1 SMP Mon Mar 11 19:39:25 EDT 2013 x86_64
Apache 2.0 Handler

a działa na Vertigoserv 2.21
Sylwester Mandziuk
1. pobierz notepad++ i zmień <? na <?php w funkcjach będziesz widział w notepadzie jakie

2.drukuj1.php ma pliki lokalne dokładniej odnośniki wewnętrzne w Worda czyli takie :

href="Potwierdzenie%20przycięcia%20tonerów%202_pliki/filelist.xml">
<link rel=Edit-Time-Data
href="Potwierdzenie%20przycięcia%20tonerów%202_pliki/editdata.mso">

3. drukuj2.php to samo :

<link rel=themeData
href="Potwierdzenie%20przycięcia%20tonerów%202_pliki/themedata.thmx">
<link rel=colorSchemeMapping
href="Potwierdzenie%20przycięcia%20tonerów%202_pliki/colorschememapping.xml">

odnośnie punktów 2 i 3 poszukaj sobie lokalnych list xml

4. posprawdzaj sobie właściwości plików szukaj wyrażenia "chmod" gdyż wyrażenia w drukuj1-2 do otwarcia plików są "$tt = fopen('numer.txt', "r+");" proponowane to 755 lecz ustawienia 755 bez jakiegokolwiek zabezpieczenia plików może narazić na tzw. spam wielokrotny do danego pliku w skutek czego może przepełnić się plik.txt
Sylwester Mandziuk
a i zapomniałem dodać jeżeli podany link jest twoim linkiem to polecam joomle conajmniej 2.5.8 .pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.