dostałem piecze na stronką zrobioną w jakimś autorskim firmowym CMS. chcę dokonać zmian w pewnym miejscu, którego treść pobierana jest z bazy danych.
Z pliku konfiguracyjnego strony wyczytałem, że baza oparta jest na pgsql. Ściągnąłem zatem phppgadmin i wrzuciłem przez FTP na serwer. z serwera próbowałem połączyć się przez pgadmina lecz jak bym nie kombinował to ciągle napisane jest, że "Próba zalogowania nie powiodła się". Kod z conf:
/*******************************************************************\ - Główny konfig serwisu \*******************************************************************/ else $_root = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; define("SERWIS_HARD_HTTP", ' adres www .$_SERVER['SERVER_NAME'].'/'); // define("SERWIS_ADMIN_IMG_BANK", ' adres www '); /*******************************************************************\ - dane polaczenia z baza \*******************************************************************/ // // define("DB_CONNECTION_STRING", "pgsql://".DB_USERNAME.":".DB_PASSWORD."@".DB_SERVER.":".DB_PORT."/".DB_DATABASE);
w pliku phppgadmin /conf / config.inc zmieniłem $conf['servers'][0]['desc'] = ' nazwa'; oraz $conf['servers'][0]['host'] = 'localhost'; . w localhost probowałem już bez tego oraz z 127.0.0.1
ktoś ma jakiś pomysł : (?