Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Cron - ustawienia i zabezpieczenie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MrCron
Witam uzwam cron wbudowanego w panelu hostingowym (nie wiem czy moge zdradzic) - chciałbym aby plik php odpalał się co godzinę dokładnie. Plik dziala bo jesli otwieram bezposrednio w przegladarce to dziala natomiast cron nie chce tego ruszyc.

Dla Minuta/y 0

Dla Godzina/y *

Dla Dzień miesiąca *

Dla Miesiąc *

Dla Dzień tygodnia *

natomiast nie wiem jaka ma byc komenda i nie wiem czy link do pliku jest poprawny (zmienilem nazwy podfolderow abyscie nie widzieli mojego loginu itd itp) /home/majster/domains/test.pl/public_html/php_files/cronscript.php

a druga sprawa jest taka ze chce zabezpieczyc ten plik aby dostep mial i tylko i wylacznie cron - aby nie dalo sie z przegladarki uruchomic tego pliku.

POMOŻECIE ?
skleps
Cytat(MrCron @ 9.04.2013, 10:50:46 ) *
Witam uzwam cron wbudowanego w panelu hostingowym (nie wiem czy moge zdradzic) - chciałbym aby plik php odpalał się co godzinę dokładnie. Plik dziala bo jesli otwieram bezposrednio w przegladarce to dziala natomiast cron nie chce tego ruszyc.
Dla Minuta/y 0
Dla Godzina/y *
Dla Dzień miesiąca *
Dla Miesiąc *
Dla Dzień tygodnia *
natomiast nie wiem jaka ma byc komenda i nie wiem czy link do pliku jest poprawny (zmienilem nazwy podfolderow abyscie nie widzieli mojego loginu itd itp) /home/majster/domains/test.pl/public_html/php_files/cronscript.php
a druga sprawa jest taka ze chce zabezpieczyc ten plik aby dostep mial i tylko i wylacznie cron - aby nie dalo sie z przegladarki uruchomic tego pliku.
POMOŻECIE ?

Nie wiem co to za cron w hostingu, ale w normalnym serwerowym cronie po prostu trzeba wpisać wywołanie danego skryptu w przegladarce, np:
lynx http://twoja.domena/twojskrypt.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.