Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Konta premium w serwisie z filmami (no limit)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kasat
Witam, zastanawiam się na jakim zasadzie działa konto premium na stronach z filmami? Te konta premium oferują brak limitu czasowego, szybszy bufor itd. jednak ja zastanawiam się jak mogą to oferować skoro takie limity nakłada hosting, a ludzie piszą że faktycznie te konta premium działają. Proszę o pomoc

Za bardzo nie wiedziałem gdzie to dać, ale w końcu tematyka stron więc wybrałem ten dział.
lobopol
Są 2 metody:
-strony robią za proxy, tzn. wykupują konto premium i streamują film przy użyciu wykupionego konta
-strony również wykupują konto premium, ale zaciągają film do siebie i ze swojego serwera udostępniają
!*!
lub
- robią kogoś w wała, a opinie o tym że konta premium są super, to tylko kontrolowana podpucha
- zdejmują limity na lewo, bez żadnego konta premium, 100% zysku dla siebie
Kasat
A przeszło by to, że mają wykupione premium na danym hostingu i przez curl logują się do tych serwisów (oczywiście wysyłając odpowiednie nagłówki) przez co nie ma limitu?
!*!
Cytat(Kasat @ 9.04.2013, 20:45:18 ) *
A przeszło by to, że mają wykupione premium na danym hostingu i przez curl logują się do tych serwisów (oczywiście wysyłając odpowiednie nagłówki) przez co nie ma limitu?

Tak, choć zapewne lwia część takich serwisów ma zabezpieczenie, jeden login = jeden film w danym czasie.
dr_NO
@!*! kożystam z jednego takiego serwisu, i konta premium działają wink.gif
Znacie pojęcie resellera? Ano właśnie znane portale tego typu własnie sa resellerami kont premium na serwisach hostujących, i to kreci się własnie w ten sposób (przynajmniej wiekszość)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.