Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF][SF2] Problem z composer update
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
basso
Witam,
ostatnio co odpalam nowy projekt i dodaje do niego jakieś moduły, bądź po prostu dla testu robię : composer update to dostaję taki błąd jak poniżej.
Nie mogę zacząć projektu bo mi zatrzymuje i nie dogrywa innych rzeczy ;/ Wie może ktokolwiek o co chodzi? Prośba o pomoc smile.gif

Wystarczy pobrać paczkę ze strony Symfony 2 o numerze 2.1.9 i potem odpalić composer update => od razu można zobaczyć problem.

Kurcze, nie mogę ruszyć z żadnym projektem... non stop ten błąd, odświeżam może ktoś coś takiego miał, może to mój system WIN 7 ;(

Zainstalowałem nowego GIT 1.8.1 ... dalej to samo, staje na tym kirswallll sad.gif
destroyerr
Moze glupie pytanie, ale gita masz zainstalowanego i jest w zmiennej PATH?
basso
Jest i ma ścieżkę : ;C:\Program Files (x86)\Git\cmd

W pracy też ściągałem nową symfony 2.1.9 i tak samo odpalałem i ten sam błąd.

Może paczka jest po prostu walnięta.

W composer.json mam, dodałem stofa którego chcę ściągnąć i tyle, bez stofa to samo się dzieje. Dodam, że wcześniej robiłem projekty i nawet mam zrobione które leciały pięknie, bez problemów, tutaj ewidentnie jest jakiś problem chyba w paczce.

1. {
  2. "name": "symfony/framework-standard-edition",
  3. "description": "The \"Symfony Standard Edition\" distribution",
  4. "autoload": {
  5. "psr-0": { "": "src/" }
  6. },
  7. "require": {
  8. "php": ">=5.3.3",
  9. "symfony/symfony": "2.1.*",
  10. "doctrine/orm": ">=2.2.3,<2.5-dev",
  11. "doctrine/doctrine-bundle": "1.1.*",
  12. "twig/extensions": "1.0.*@dev",
  13. "symfony/assetic-bundle": "2.1.*",
  14. "symfony/swiftmailer-bundle": "2.1.*",
  15. "symfony/monolog-bundle": "2.1.*",
  16. "sensio/distribution-bundle": "2.1.*",
  17. "sensio/framework-extra-bundle": "2.1.*",
  18. "sensio/generator-bundle": "2.1.*",
  19. "jms/security-extra-bundle": "1.2.*",
  20. "jms/di-extra-bundle": "1.1.*",
  21. "kriswallsmith/assetic": "1.1.*@dev",
  22.  
  23. "stof/doctrine-extensions-bundle": "dev-master"
  24. },
  25. "scripts": {
  26. "post-install-cmd": [
  27. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::buildBootstrap",
  28. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::clearCache",
  29. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::installAssets",
  30. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::installRequirementsFile"
  31. ],
  32. "post-update-cmd": [
  33. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::buildBootstrap",
  34. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::clearCache",
  35. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::installAssets",
  36. "Sensio\\Bundle\\DistributionBundle\\Composer\\ScriptHandler::installRequirementsFile"
  37. ]
  38. },
  39. "extra": {
  40. "symfony-app-dir": "app",
  41. "symfony-web-dir": "web",
  42. "branch-alias": {
  43. "dev-master": "2.1-dev"
  44. }
  45. }
  46. }
  47.  
  48.  

Ok udało się...

Działa to tylko dla wersji without vendors.
Jeśli ściągniecie wersję z Vendorami => nie ma bata, nie zadziała, paczki są stare i walnięte najwidoczniej.

Szymciosek
Spróbuj jeszcze zaktualizować composer.phar

Powinieneś z niego korzystać przy takim czymś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.