Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wp8 zune - błędne koło?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nospor
Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem htc z windows phone 8.
Posiadam sdk7

No i na stronie microsoftu piszą, że aby wgrywać własne appki na telefon to muszę mieć albo sdk8 albo mogę też przy pomocy sdk7 - ale wówczas muszę mieć program ZUNE.
No problema, ściągnąłem te ZUNE, zainstalowałem, podłączyłem telefon a ten ZUNE mi uparcie twierdzi, że telefon nie jest podłączony..... No cóż, windows7 jednak widzi telefon i mogę normalnie przeglądać go jak normalny dysk.

Pogooglałem więc trochę i niby wychodzi na to że ZUNE nie współpracuje z windows phone. No ale przecież microshit wyraźnie napisał, że mogę używać sdk7 z ZUNE by wgrywać appki. Czyżbym wpadł w błędne koło? A może robię jakiś błąd? A może te sdk7 i ZUNE to mogą tylko i wyłącznie działać wp7 a nie z wp8?

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii?
StrefaPi
czy nie powinieneś mieć sdk8? bo chyba sdk7 dla windows phone jest tylko do windows phone 7 i 7.8 czy coś takiego

http://developer.windowsphone.com/en-us/downloadsdk
nospor
Ba.... żeby mieć sdk8 trzeba mieć windows8 a ja mam windows7. A przynajmniej tak napisali na mądrej stronie microshitu...
StrefaPi
nie masz wyjścia... ewentualnie wirtualna maszyna :P (czytałem coś kiedyś o jakimś rozwiązaniu tego porblemu, ale z tego co wiem było mało legalne)
nospor
Porażka..... i weź tu nie miej człowieku uprzedzeń do tej badziewnej firmy...

A może jednak ktoś ma dla mnie dobrą nowinę?
sazian
Cytat(nospor @ 17.04.2013, 20:14:15 ) *
A może jednak ktoś ma dla mnie dobrą nowinę?

tak ja mam
jak sprzedasz ten telefon po powinno kasy wystarczyć na taki z normalnym systemem operacyjnym biggrin.gif
nospor
very funny.... a teraz pomyśl przez chwilę czemu ja tutaj wspominałem o sdk i skojarz pewne fakty wink.gif
viking
Kiedy ostatnio miałem telefon z WP Zune bez problemu go wykrywał i bardzie ładnie dało się zarządzać. Spróbuj może jakieś sterowniki od HTC i w opcjach telefonu dev mode włączyć.
nospor
Ale miałeś wp7 czy wp8?

I gdzie te devmode się przełącza? Bo szukam i coś nie widzę.
viking
To była Omnia M na WP 7.5 podłączona do Win 7. Nie było gdzieś w opcjach połączenia, może mi się z androidem pomieszało.
Ale widzę że Zune nie synchronizuje się z WP8. Fajnie smile.gif
Coś takiego znalazłem http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/w...app-for-desktop
com
nie wiem jak generuje te apki sdk, ale jeśli *.xap to raczej nie powinno być problemu z instalacją z karty sd, przynajmniej jak twierdzi m$ - wp8 to wspiera biggrin.gif choć nie wiem jak jest z niepotwierdzonymi apkami przez m$, bo wszytko jest cerytfikowane i błednych nie puści biggrin.gif
nospor
Cytat
To była Omnia M na WP 7.5 podłączona do Win 7. Nie było gdzieś w opcjach połączenia, może mi się z androidem pomieszało.
Ale widzę że Zune nie synchronizuje się z WP8. Fajnie
No o tym cały czas mowie: wp7 da się, wp8 nie da sie smile.gif

Cytat
To zupełnie inna bajka i ma się nijak do sdk. CHodzi o te nieszczesne zune.

Cytat
nie wiem jak generuje te apki sdk, ale jeśli *.xap to raczej nie powinno być problemu z instalacją z karty sd
Chyba aż tak łatwo nie będzie sad.gif
MiGo2
Cytat(nospor @ 18.04.2013, 09:30:33 ) *
No o tym cały czas mowie: wp7 da się, wp8 nie da sie smile.gif

Jeśli masz WP 8 i chcesz z nim zrobić coś więcej, to niestety musisz przemigrować na Win 8, a najlepiej na Win 8 Pro by uniknąć półśrodków.
Jeśli nie masz wersji Pro (WP8 emulator wymaga wsparcia wirtualizacji na OS, co jest w wersji Pro), to za pomocą Visual Studio 2012 możesz wykorzystać telefon jako narzędzie do debugowania -> załadowanie aplikacji na urządzenie.

Poza tym wyszukaj na SilverlightShow artykuły o certyfikacji, a dokładniej o walce z cichymi błędami, i zastanów się czy musisz się z tym ekosystemem "paprać".

Pozdrawiam

Michał
nospor
To już nawet nie może być zwykłe windows8 tylko musi być pro? Rety.... porażka x 2

I tak, muszę się z tym ekosystemem paprać sad.gif
memory
Nie dość że win8 pro to jeszcze 64 bit. Procek musi obsługiwać Hyper-V ( min icore 3).
Zune działa z telefonami wp7 i sdk 7. Jak masz wp8 to jest ci niepotrzebny.

Teraz najlepsze
by wgrać aplikacje na telefon musisz mieć konto developera , które kosztuje 99 dolarów. Każdy telefon jest rejestrowany do konta.
Chyba że jesteś studentem wtedy masz za free ( 1 aplikacja, 1 telefon)
nospor
Cytat
Teraz najlepsze
by wgrać aplikacje na telefon musisz mieć konto developera , które kosztuje 99 dolarów. Każdy telefon jest rejestrowany do konta.
tja.... to też wyczytałem... odkąd musiałem się wziąść za ten wp moje "uwielbienie" do microshitu wzrosło conajmniej 10cio krotnie.... wink.gif
usb2.0
wez sie za BB tam vendor konto za free jest ; )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.