Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odczytem COOKIE (lub z setcookie) w Firefox
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dtrb
Witam.

Mam problem. Skrypt tworzy cztery pliki cookie (setcookie("cel", $_POST['cel'], time()+600); itd.) inna podstrona odczytuje te ciasteczka i wyświetla dane z nich ( echo $_COOKIE['cel']wink.gif działa to tylko w chromie. W Firefox i IE nie działa tzn w miejscach gdzie ma się wyświetalć treść nie ma nic. Wydaje mi się że w firefoxie i IE nie działa wogóle to polecenie do utworzenia ciasteczek.

Proszę pomocy!!!!
sowiq
Spróbuj dodać 4. parametr. I na Boga, filtruj jakoś te wartości, a nie dajesz $_POST['cokolwiek']!

1. setcookie("cel", $value, time()+600, '/')
dtrb
Zrobiłem coś takiego:

1. $cel = $_POST['cel'];
  2. $darowizna = $_POST['darowizna'];
  3. $kwota = $_POST['kwota'];
  4. $no = rand(1000000000, 9999999999);
  5.  
  6. setcookie("cel", $cel, time()+600, '/');
  7. setcookie("darowizna", $darowizna, time()+600, '/');
  8. setcookie("kwota", $kwota, time()+600, '/');
  9. setcookie("no", $no, time()+600, '/');

ale Firefox dalej nie widzi zmiennych z cookie... A odczytuje je tak na innej podstronie:

1. $cel = $_COOKIE['cel'];
  2.  
  3. echo $cel
  4.  
sowiq
Upewnij się, że:
1. Masz włączone pełne raportowanie błędów
2. Ciastko próbujesz ustawić jeszcze zanim cokolwiek zostanie wysłane do przeglądarki (jeśli nie masz raportowania błędów, to nawet nie dowiesz się, że coś jest nie tak)
3. Ciastko próbujesz odczytywać po przeładowaniu strony, a nie od razu po jego ustawieniu

4. Zainstaluj sobie rozszerzenie Live HTTP Headers i od razu będziesz wiedział co się dzieje.
dtrb
formularz wysyła dane metodą post do innego pliku php tam jest ustawione setcookie które tworzy ciasteczka z danych z formularza, po ustawieniu ciastecze header przekierowuje na stronę gdzie powinny wyświetlić się dane z ciasteczek... jak mówiłem pod safari i chromem to działą bez zarzutu tylko w mozilli i IE nie działa

Problem rozwiązany. Tzn. doszedłem czego to wina smile.gif

w formularzu miałem pola radio przerobione skryptem na graficzne guziki, żeby kropek nie było widać. I po prostu mozilla i IE nie dostają metodą POST tych danych do ustawienia ciastek. Dlatego fizycznie ich nie było smile.gif

Dziękuję za pomoc i przepraszam, ale dzięki temu mogłem wykluczyć błąd ciasteczek smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.