Mam problem, zapewne banalny ale od 3 godzin nie potrafię go rozwiązać.
Na początku podam mój kod i powiem co chociałbym zrobić.
<table> <thead> <tr></tr> <tr> <th>Nazwa</th> <th>Termin</th> </tr> </thead> <tbody> <?php $query = mysql_query("select * FROM zadania WHERE login='$myusername' ORDER BY id"); //Pobieranie każdego rekordu z datą "do" { $data = $rekord[9]; if($przypomnienie >= "1") //Warunek sprawdzający czy minął termin zlecenia { echo '<tr><td><a>Termin zlecenia <b>'.$rekord[1].'</b> mija za</td> <td><a style ="color: red;">'.$przypomnienie.' dni</a></a></td></tr>'; } else { echo '<tr><td><a>Termin zlecenia <b>'.$rekord[1].'</b> upłynął dnia </td> <td><a style ="color: red;">'.$rekord[9].'</a></a></td></tr>'; } } ?> </tbody> </table>
Powyższy kod działa bardzo dobrze póki jest coś do wypisania z bazy danych.
Gdy nie ma żadnego rekordu o terminie zlecenia to wiadomo - nie wypisuje nic, ALE zostawia mi napisy "Nazwa" i "Termin" co wizualnie nie wygląda najlepiej.
Te napisy jak widać są poza skryptem php, próbowałem na dziesiątki sposobów to włożyć w tą pętlę ale bez skutku.
Krótko mówiąc chciałbym aby jeśli nie było żadnego rekordu w bazie nie pokazywało napisów "Nazwa" i "Termin".
Czy można liczyć na jakąś podpowiedź ?