Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie zawartości strony po pełnym załadowaniu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
CzarnyGsm
Witam,

Męczę się z problemem pobrania zawartości strony http://www1.plus.pl/bsm/widget/ a dokładnie w celu pobrania captch'y z contentu strony.
Niestety za każdym razem jak pobieram stronę w miejscu gdzie jest content dostaję 'Proszę czekać...'.

Czy ktoś wie w jaki sposób mogę pobrać captchę? Kombinowałem już z timeout'em w opcjach curl'a, ale nie przyniosło to efektów.
Wiem, że w jakiś sposób da się pobrać ten obrazek captch'y bo w sieci istnieją dwa serwisy, które wykorzystają captche z serwisu plusa. Tylko pytanie w jaki sposób udało im się pobrać ten obrazek. Z bramką Orange nie miałem takich problemów, a z plusem już niestety nie jest tak łatwo.

Z góry dziękuję za pomoc.
PrinceOfPersia
ta konkretnie strona, którą tu wkleiłeś, wymaga JavaScriptu (spróbuj wyłączyć JS i odświeżyć - też Ci się pojawi Proszę Czekać), więc byś musiał tak ją ściągnąć, żeby JavaScript się odpalił (ale jak konkretnie, to nie wiem).
CzarnyGsm
No jasne, że skrypt JS ładuje resztę strony. Tylko pytanie jak ściągnąć tą zawartość, która jest załadowana przez JS.

A może jeszcze inaczej, analizując żądania jakie są wywoływane na tej stronie widać zapytanie typu GET prowadzące do captchy. Tylko czy PHP pozwala na pobranie danych żądań (np. adresu url) jakie są wywoływane z pobieranej strony?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.