Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][MySQL][PHP] Funkcja else ... if KŁOPOT
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bartek81
Jest taki oto problem:

mam 4 listy rozwijane. Na podstawie dowolnej konfiguracji cech zawartych w tych listach chcę umożliwić szukanie przedmiotu (Np. użytkownik wybiera cechę z pierwszej i trzeciej listy).
Możliwich kombinacji jest niewiele, toteż zdecydowałem się na zastosowanie if... (else...if) 16 razy.
Fragment:
if((empty($_SESSION['cid'])) && (empty($_SESSION['mid'])) && (empty($_SESSION['dre']))&& (empty($_SESSION['przet'])) )
{
echo "wybierz przynajmniej jedno kryterium wyszukiwania";
}
elseif ((isset($_SESSION['cid'])) && (empty($_SESSION['mid'])) && (isset($_SESSION['dre']))&& (empty($_SESSION['przet'])) )
{
include ("pagindlawynik5.php");
include_once ("tabwyn.php");

} ...itd.itd.

PROBLEM: powyższe nie działa prawidłowo, tzn. dla niektórych przypadków dane są ukazywane właściwie, ale dla innych w ogóle nie są wyświetlane.
Z góry dziękuję za pomoc.
!*!
A nie możesz tego pobrać z poziomu bazy?
Andrzej.W.
A nie jest tak, że przy formularzu menu rozwijalne funkcja empty() zawsze zwróci true, nawet jak użytkownik nie wybierze?
nospor
Przekombinowales.... tu sie nie robi żadnych kombinacji, tylko poprostu dynamicznie buduje zapytanie. Proszę:
http://nospor.pl/wyszukiwarka-zapytanie-za...d-warunkow.html
bartek81
SERDECZNIE DZIĘKUJĘ !

O TO MI WŁAŚNIE CHODZIŁO!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.