Szukałem po sieci, jednak nic konkretnego nie znalazłem - dlatego zwracam się do was o jakieś linki / wytłumaczenie problemu.
Robiąc skrypt w jQuery często borykam się z problemem dot. ilości instancji danego elementu.
Kod który potrafię przygotować działa tylko do 1 elementu, chcąc utworzyć kolejny muszę zmienić nazwy elementów - jak przygotować skrypt który pozwoli mi np. wykorzystać go n razy na danej podstronie?
Zwykle udało mi się to ominąć, lub nie było ich tyle żeby nie móc przekopiować - choć była to robota strasznie możolna - i zapewne znacznie wpływała na obciążenie strony.
Teraz postanowiłem dodać przyciski do produktów na stronie i nie jestem w stanie przewidzieć ile będzie w danej kategorii:
W skrypcie zastosowałem hoverIntent - ponieważ przy zwykłym hover lub mouseover skrypt można było łatwo zapętlić, jednak powoduje to delikatne opóźnienie.
Czy jest inna opcja by zabezpieczyć przycisk przed bezsensownym miganiem, a przyśpieszyć jego reakcję?
LINK DO HOVER INTENT
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
$("div.buynowbutton").hoverIntent(function() { $(this).fadeTo('fast', 0.6, function() { $(this).css("background-image","url('images/buynowprice.png')"); $("div.buynow").hide(); $("div.showtheprice").show(); }).fadeTo('slow', 1); }, function(){ $(this).fadeTo('fast', 0.6, function() { $(this).css("background-image","url('images/buynow.png')"); $("div.buynow").show(); $("div.showtheprice").hide(); }).fadeTo('slow', 1); });
<style> .buynowbutton a:link, a:visited { display:block; text-decoration: none; } .buynowbutton { height: 47px; width: 166px; background: url('images/buynow.png') no-repeat; } .buynowbutton .buynow { color: white; font-weight: 800; font-size: 17px; position: relative; left: 55px; top: 12px; } .buynowbutton .showtheprice { color: white; font-weight: 800; font-size: 17px; position: relative; left: 55px; top: 12px; display: none; } .buynowbutton1 a:link, a:visited { display:block; text-decoration: none; } .buynowbutton1 { height: 47px; width: 166px; background: url('images/buynow.png') no-repeat; } .buynowbutton1 .buynow1 { color: white; font-weight: 800; font-size: 17px; position: relative; left: 55px; top: 12px; } .buynowbutton1 .showtheprice1 { color: white; font-weight: 800; font-size: 17px; position: relative; left: 55px; top: 12px; display: none; } </style>