Mam szablon strony, a w nim problem z sesjami. Link do logowania znajduje się w topie wraz z linkiem do rejestracji i jeżeli użytkownik jest zalogowany to wtedy zastąpić to ma "panel użytkownika".
Podstrony includuję, czyli mam sobie stałe elementy + includowane podstrony. Jak to ogarnąć?
Czy na każdej includowanej podstronie ma być umieszczony config? A może wystarczy mieć config.php tylko w index tam, gdzie wczytywane są pozostałe elementy strony? Co po kolei i jak mam napisać żeby działały mi sesje na stronie zrobionej w sposób jaki opisałem powyżej?
W indexie, w topie tam gdzie mam link do logowania i rejestracji mam od razu sprawdzić czy sesja istnieje? Jeżeli tak to includuj panel uzytkownika, a jak nie to includuj logowanie/rejestrację? Załóżmy, że sesja istnieje to teraz jak wczytam formularz logowania, albo rejestracji to znów przy nich muszę dać IF i wynik/pokazanie zawartości ma być uzależnione od tego czy sesja jest true. Na tych wczytywanych podstronach mam wklejać start sesji, czy wystarczy jak w configu to zrobię i go wkleję.
Podpowiedzcie mi jak to po kolei zrobić, bo jak na razie to jakieś dziwne rzeczy mi się tam dzieją.