Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak ustawić obraz jako tło w sklepie internetowym?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Balcer_pl
Witam serdecznie wszystkich. Jestem tutaj 1 raz więc liczę na wyrozumiałość oraz o pomoc. Jestem w trakcie tworzenia sklepu internetowego. Sklep już jest postawiony na serwerze, wszystko działa itd. Problem w tym, iż sklep został zakupiony od firmy która sprzedaje gotowe sklepy (rozpakowałem rara, i wrzuciłem wszystkie pliki na serwer przy pomocy Total Cmd, wszystko było ładnie opisane w instrukcji) i sklep jest zarządzany z takiego panelu administracyjnego, w którym można sobie pozmieniać i poustawiać główne rzeczy (szerokość strony, szerokość kolumn, tło w html itp), natomiast nie można ingerować głębiej w wygląd. Mam do was pytanie w jaki sposób mogę ustawić obraz który będzie tłem dla sklepu? Nie wiem jak się za to zabrać i liczę na waszą pomoc. W głównym katalogu sklepu są foldery oraz pliki php. Jak mogę edytować takie pliki? Są jakieś programy do tego? Czy w notatniku? Przede wszystkim który plik może odpowiadać za takie ustawienie obrazu jako tła?
cykcykacz
Pewnie masz jakiś gotowy system CMS do zarządzania.

Nie wiesz jak się nazywa?
Było by łatwiej cię nakierować, który to plik.
Balcer_pl
Niestety nie. Wygląda na to, że jest to autorski CMS stworzony przez tą firmę od której mam sklep, bo wszedzie są ich dane. Za to wrzucam prtscn wszystkich plikow jakie mam w głównym folderze. Moze to pomoze poszukac plik?

http://imageshack.us/a/img19/6977/listaplikow.jpg
cykcykacz
Po katalogach nie wiem co to za system może ktos inny ci pomoże z twoim problemem.
Balcer_pl
Z tego co udało mi się teraz sprawdzić to mogę ustawiać wygląd z gotowych szablonów oraz mogę zrobić własny szablon (np. edytując gotowe pliki) i wtedy wrzucić go do nowego folderu i będę mógł go wybrać. Więc zapewne gdzieś w plikach od szablonów można ustawiać tło całego sklepu? Czy się mylę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.