Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]SMS Premium
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tdr
Witam!
Nie do końca wiedziałem gdzie ten temat wstawić i z wyliczanki mi wyszło, że właśnie tu wink.gif) Jeśli nie jest to odpowiedni dział bardzo proszę administratora o przesunięcie, a nie usuwanie go.

Wracając do tematu.. gdzie mogę zaczerpnąć wiedzę na temat sms premium... chodzi mi o automat, który po wniesieniu opłatyudostępni wgląd do większej części serwisu.
Helid
1. Tworzysz tabele np. kody z 2 polami tj. kod i data_waznosci
2. Wrzucasz kody dostarczone przez twojego operatora płatności do tej tabeli z data_waznosci równe np. 1
3. W miejscu gdzie użytkownik dokonuje płatności sprawdzasz czy wpisany przez niego kod istnieje w tabeli z wartością daty wazności 1
4. Jeżeli nie to jego kod jest nieprawidłowy. Jeżeli istnieje to otrzymuje dostęp do zakupionej usługi, wówczas zmieniasz date waznosci na 0.
tdr
No tak, ale jak to wszystko wygląda jakiego operatora i gdzie to mogę znaleźć, biorę pod uwagę także możliwość przelewów, wiec jak to wygląda? Jest do tego jakiś artykuł? bo nawet nie wiem pod jakim hasłem tego szukac.. ;/
Mackos
Dotpay np. ma gotowy przykładowy skrypt do pobrania. Więc możesz sobie z niego skorzystać.
Z resztą większosć operatorów udostępnia przykładowe wtyczki.
Wazniak96
platnosci-online.pl Korzystalem i polecam. Jest parę możliwości do wyboru. Możesz wziąść automatyczny skrypt od nich a możesz pobrac paczkę kodów. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.