Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Paczuszka plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spirit86
Witam,
chcę wgrać na serwer kilka plików, ale powinno to odbywać się za pomocą jednego pola uploadującego. Więc najlepiej gdyby pliki byłyby spakowane w jednym pliku, wszystko było by super, ekstra, gdyby nie fakt, że plik ten musi być rozpakowany na serwerze, a nie mogę instalować na nim dodatków do php, więc dodatkowe biblioteki odpadają sad.gif. Myślałem nad stworzeniem własnego formatu plików, na serwerze byłby ich dekoder, jednak to trochę roboty, czy ma ktoś inny pomysł? Pozdrawiam
scanner
Google: PCLZIP.LIB.php
Niesamowicie dobre narzędzie do obsługi zipów.
Michal_Katowice
narzędzie dobre i dziala tylko mam problem, rozpakowywuje mi pliki, których nie jestem właścicielem i nie moge ich potem usunąc sad.gif jak ugryźć sprawe ?
hwao
? wlascicielem czyli ?

chmody ?
sekol
Raczej chown :-) pliki ktore wrzucam przez ftp czy upload maja wlasciciela dajmy na to 1650 i grupe 'users'.

Pliki i katalogi ktore rozpakowywuje za pomoca pclzip sa wlasnoscia 33.
Podejrzewam, ze ich wlascicielem jest Apache :-)
Nie moge ich skasowac.
scanner
Kasuj je z poziomu php, lub przy pomocy php zmieniaj im właściciela i kasuj ręcznie.
Yarecki
chmod +t katalog. To daje możliwość usuwania plików z tego kat. właścicielowi plików i właścicielowi katalogu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.