Stworzyłem prosty skrypt oparty jedynie o ciasteczka i formularz, który generalnie polega na tym, że skrypt prosi o wpisanie imienia, po czym imię jako zmienna wysyłane jest POST'em do ciasteczka i odtwarzane z niego (wtedy formularz znika i pojawia się opcja, aby zmienić imię).
Problem polega na tym - i nie rozumiem dlaczego tak się dzieje - iż po tym, jak daję wysyłanie - ciasteczko "nie zaskakuje" i aby zadziałało muszę np. odświeżyć stronę.
Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić/co zmienić aby działało? (Jakiś czas temu tworzyłem skrypt o podobnej mechanice, który musiałem zaimplementować na stronę i miałem ten sam problem).
Oto kod skryptu:
<?php { } { $imie = $_POST['imie']; } ?> <!DOCTYPE html> <html lang="pl"> <head> <meta charset="utf-8" /> </head> <body> <?php { echo '<form action="1.php" method="post"> <input type="submit" name="zmien" value="Zmień imię"> </form>'; } else { echo '<form action="1.php" method="post"> Twoje imię:<input type="text" name="imie" /> <input type="submit" /> </form>'; } ?> </body> </html>