Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prosze o wycene
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mhs
Witam serdecznie,

Ponizej przedstawiam elementy pewnego systemu. Bardzo prosze o orientacyjna wycenę następującego systemu (sam kod php, bez grafiki). Strona zarzadzana jest poprzez przegladarke przy pomocy formularzy:

Panel administracyjny (system logowania uzytkownikow):
- profil uzytkownika (zmiana podstawowych danych: imie, nazwisko, email, itp)
- zmiana hasła

- dodawanie nowych uzytkownikow do systemu

System publikacji newsow (oczywiscie tylko admin moze dodawac/usuwac/edytowac tylko wlasne wiadomosci)
- jw (dodawania/usuwanie/edycja)
- podzial wiadomosci (temat, wprowadzenie, dalszy ciag)
- wybrana data i czas publikacji wiadomosci (wybranie z listy)
- mozliwosc zalaczenia zdjecia (gdy zalaczony plik jest za duzy to grafika jest pomniejszana do okreslonych wymiarow)
- pole opisu zdjecia

System odnosnikow:
- kategorie odnosnikow (dodawanie, edycja)
- dodawanie/usuwanie/edycja odnosnikow

Publikacja artykulow (plikow pdf)
- dodanie/usuniecie pliku

System faq:
- zadawanie pytan, obluga (odpowiedz - publikacja w sytemie faq), usuniecie pytan, powiadomonie uzytkownika o udzieleniu odpowiedzi na pytanie, powiadomienie admina o nowym pytaniu), mozliwosc usuwania/edycji pytan

System oparty o MySQL'a. Ile taka praca moze kosztowac. Cena netto.

Dzieki za odpowiedzi.
tiraeth
Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł.
radzaw
Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 17:04:07)
Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł.

Heh, polecam przestudiowanie tego tematu, pozniej zastanowienie sie nad wlasnymi mozliwosciami i wowczas podjecie negocjacji albo tez odejscie z branzy winksmiley.jpg
Marusz
Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 15:04:07)

O! Super! Kiedys jak bede cos takiego potrzebował, to Ci to z przyjemnością zlecę. Powiem więcej, dam nawet 400 zł snitch.gif
patrycjusz
Cytat(Marusz @ 2004-10-12 00:17:01)
Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 15:04:07)

O! Super! Kiedys jak bede cos takiego potrzebował, to Ci to z przyjemnością zlecę. Powiem więcej, dam nawet 400 zł snitch.gif

nooo nie szalej tongue.gif
daje 420,05 smile.gif)
spenalzo
Poproś o 2x tyle ile za pierwszym razem wycenisz, +10%, które to potem łaskawie odejmiesz żeby zrobic dobre wrażenie cool.gif biggrin.gif
shizo
Bez grafiki jakieś 300 zł. (Chłopaki? 4 stówy za logowanie, newsy i faq? blink.gif ) Z grafiką to juz możesz doliczyć ze 150 zł.
scanner
Cytat(shizo @ 2004-10-12 07:50:02)
Bez grafiki jakieś 300 zł. (Chłopaki? 4 stówy za logowanie, newsy i faq? blink.gif ) Z grafiką to juz możesz doliczyć ze 150 zł.

Logowanie:
- pewno jakiś mail aktywujący
- edycja profilu

Newsy:
- Dodawanie, usuwanie, edycja
- Kategorie
- archiwum
- pewno "drukuj" i "poinformuj znajomego"
- wyszukiwanie
- sortowalne archiwum
- (już nie mówię o RSS, czy mailingu)

FAQ:
- Dodawanie, usuwanie, edycja
- Przyjazne drukowanie
- Szukanie

Artykuły:
- Upload
- Zarzadzanie
- drzewka

Linki:
- Dodawanie / usuwanie / edycja
- drzewka

Za trzy stówki? To ja nawet do edytora nie siądę...
Grafik (dobry) za layout weźmie minimum 300 zeta.
Moją pracę wyceniam na ninimum 700 zł, bo są elementy powtarzalne i zastosowanie OOP i szablonów ułatwi pracę.

Suma: 1000 zł netto minimum. A dlatego, że szanuję siebie i swoją pracę. A jeść coś też muszę bo na utrzymaniu rodziców już dawno nie jestem jak większosć z Was.
hwao
Sorka ale jak ktos chce to sprzedac za mniej niz 300 zl to wspolczuje. Ja za sam system niusów bez specjalnego lay'a dostalem ponad 200 zl a tu jak widac jest znacznie wiecej... Ja bym sie tego trzymal co Scanner powiedział
delta9
Cytat(scanner @ 2004-10-12 08:05:49)
Za trzy stówki? To ja nawet do edytora nie siądę...
Grafik (dobry) za layout weźmie minimum 300 zeta.
Moją pracę wyceniam na ninimum 700 zł, bo są elementy powtarzalne i zastosowanie OOP i szablonów ułatwi pracę.

Suma: 1000 zł netto minimum. A dlatego, że szanuję siebie i swoją pracę. A jeść coś też muszę bo na utrzymaniu rodziców już dawno nie jestem jak większosć z Was.

scaner widac masz glowe na karku
problemem jest to ze dzieciaki piszace w php nie maja pojecia o modelowaniu danych i zagadnieniach z kategori inzynierii

do momentu kiedy nie poszedlem na studia (informatyka na politech. pozn) wydawalo mi sie to zbedne, teraz zmienilem zdaniem (co nie oznacza ze tylko na studiach mozna sie tego nauczyc, tam raczej zwrocili na to uwage a reszta to juz wlasny zakres)

ogolnie co do wyceny trzymam sie tego co napisal scaner i sam za mniejsze pieniadze nie odpisalbym na maila
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.