Piszę pracę inżynierską, i jest mi do niej potrzebna mała baza danych. składa sie ona z 2 tabel (w zasadzie 3 ale do mojego pytania wystarczą 2).
Mam pytanie czy poprawne jest takie ustawienie relacji, że dwa pola z jedej tabeli wskazuja na jedno pole z drugiej, przy czym dla każdego z tych pól wartość drugiej tabeli przybiera inne wartości. Może będzie łatwiej jak to przedstawie na rysunku:

a wiec chodzi o to, ze mam tabele uzytkownicy. I mam tabele pytania, i jest pole które mowi kto dodał pytanie i jest relacja do uzytkownicy (login) bo pytanie dodał uzytkownik. Ale jest tez relacja zatwierdzil w pytania do login w uzytkownicy, bo pytanie zatwierdza również któryś z użytkowników (posiadajacy wieksze uprawnienia). To nie muszą być ci sami użytkownicy w obu przypadkach. trzecia tabela wygląda podobnie jak pytania dlatego jej nie poruszam.
Proszę o odpowiedź czy takie ustawienie relacji jest poprawne (udało mi się tak to połączyć w phpmyadmin ale jest to praca inzynierska więc powinienem robić wszystko zgodnie ze sztuką stąd moje pytanie).
Pozdrawiam
Rafał