Cytat(CuteOne @ 28.06.2013, 09:18:26 )

@shaolin33 tak

co by samo sie gogawalo numerowanie czyli tak:
id int(5) NOT NULL auto_increment,
Cytat(rtech.projekty.php @ 28.06.2013, 09:12:20 )

Najprostszym rozwiązaniem będzie wyświetlenie danych, przy czym w każdym wyświetlonym rekordzie
dodajesz przyciski edytuj/usuń, które po naciśnięciu spowodują wywołanie odpowiedniej funkcji.
Do tych funkcji wkładasz argument, który jest identyfikatorem ID danego rekordu.
Ostatecznie funkcja, która zostaje wywołana edytuje, bądź usuwa z bazy rekord o wskazanym ID.
Podobną tabelkę, którą prezentujesz buduje się w html.
Jeśli liczysz na jakąś konkretną pomoc, wysil się, napisz dokładnie czego nie wiesz (jak włączyć komputer, jak
napisać funkcję w php itp), użyj polskiej gramatyki, a na pewno dowiesz się czegoś bardziej szczegółowego.
ok zrobiłem tabelkę, pobieram dane
<?
$connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'admin') or
die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('rejestr', $connection) or
die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); ?>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>LISTA REJESTRÓW</title>
</head>
<?
echo '<table border="1">' ; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM rejestr_zdarzen") or
die('Błąd zapytania');
echo '<tr> <td>ID</td><td>DATA</td> <td>KATEGORIA</td><td>RODZAJ</td><td>OPIS</td><td>KR/RR</td><td>DATA WYSTĄP.</td><td>DATA UJAWN.</td><td>ZGŁASZAJĄCY</td><td>CZAS TRWANIA</td><td>ILOŚĆ ZDARZEŃ</td><td>WYCENA</td><td>TYP</td><td>KATEGORIA STRATY</td><td>LINIA BIZNESOWA</td><td>EDYCJA</td> </tr>'; echo '<tr> <td>'. $wiersz[0] .'</td><td>'. $wiersz[1] .'</td> <td>'. $wiersz[2] .'</td><td>'. $wiersz[3] .'</td><td>'. $wiersz[4] .'</td><td>'. $wiersz[5] .'</td><td>'. $wiersz[6] .'</td><td>'. $wiersz[7] .'</td><td>'. $wiersz[8] .'</td><td>'. $wiersz[9] .'</td><td>'. $wiersz[10] .'</td><td>'. $wiersz[11] .'</td><td>'. $wiersz[12] .'</td><td>'. $wiersz[13] .'</td><td>'. $wiersz[14] .'</td><td>'.$zmienna_edycja.'</td> </tr>'; }
ale nei wiem teraz jak utworzyć ta zmienna do edycji: $zmienna_edycja