Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Problem z szerokością obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
brzozi20
cześć

Mam problem z szerokością obrazka.

Konkretnie. Określiłem w body szerokość stronki, która wynosi width:100%, następnie stworzyłem container o szerokości width:100%
kiedy wsadzam w niego obrazek którego szerokość wynosi 1192px, stronka mi się rozszerza tak że muszę przewijać paskiem w bok jak zrobić żeby obrazek dopasował się do szerokości tego containera? chce aby dobrze to wyglądało na różnych rozdzielczościach
b4rt3kk
Width 100% oznacza całą szerokość okna przeglądarki, tak więc dla różnych rozdzielczości ta wartość będzie różna. Jeśli obrazek ma większą szerokość niż wynosić rozdzielczość to rzeczą naturalną jest, że będziesz musiał scrollować. Cóż, jeśli chcesz dopasować do szerokości kontenera to też musisz obrazkowi nadać 100% szerokości.
Neeew
Cytat(b4rt3kk @ 2.07.2013, 23:54:21 ) *
Width 100% oznacza całą szerokość okna przeglądarki, tak więc dla różnych rozdzielczości ta wartość będzie różna. Jeśli obrazek ma większą szerokość niż wynosić rozdzielczość to rzeczą naturalną jest, że będziesz musiał scrollować. Cóż, jeśli chcesz dopasować do szerokości kontenera to też musisz obrazkowi nadać 100% szerokości.

dokładnie tak, obrazek jest większy niż twój ekran - u innych może działać normalnie więc najlepiej tak jak napisał

b4rt3kk
"jeśli chcesz dopasować do szerokości kontenera to też musisz obrazkowi nadać 100% szerokości."

lub próbować z zmniejszeniem pixeli np o 50 czy już jest dobrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.