Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak internetu przez Ethernet
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Beniooo
Witam, mam problem, na komputerze została zainstalowana vista 32bity home basic, no i teraz pojawił się problem(nie, nie ten, ze vista), chodzi o to, że przez kabel ethernet, nie mogę się połączyć z internetem, czy to może być wina sterowników karty sieciowej? Jeśli tak, to pojawia się kolejny problem, nie znam pełnej nazwy karty sieciowej, lecz jedynie jej producenta, Realtek, proszę o pomoc biggrin.gif
O$iek
Brak sterowników może być problemem. Wejdź w Manager urządzeń i sprawdź, czy przy karcie sieciowej nie ma jakiegoś wykrzyknika lub czegoś takiego.
Beniooo
Nie mam w menedżerze urządzeń karty sieciowej pokazanej, jest jedynie "Kontroler Ethernet"
Pokazuje w nim, że sterowniki nie są zainstalowane (Kod 28) Teraz problem w tym, że nie znam dokładnego modelu karty siecowej, jak już mówiłem
Bateria
Nie rozpoznaje Ci między innimy dla tego, że nie masz sterowników.
Zainstaluj Everest Home Edition, zidentyfikuj sprzęt i pobierz sterowniki.
O$iek
Ewentualnie weź płytkę od płyty głównej i zainstaluj z niej sterowniki lub wejdź na stronę producenta płyty głównej, znajdź swój model i pobierz sterowniki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.