Cóż, planuję dwie niekomercyjne strony:
1. Oparta na Wordpressie (od kilku miesięcy online, niska oglądalność, bo niezbyt popularny temat)
2. Własny CMS (przewiduję oglądalność max 50 odwiedzin dziennie)
1. Do pierwszej potrzebuję Czatu. Poprzednio oparłem go w zasadzie na 3 funkcjach + logowanie/rejestracja, ale pojawił sie problem że jakimś prostym sposobem można było pomieszać role i każdy mógł być mną. Pewnie jakiś głupi błąd popełniłem. Niedawno czytałem o zabezpieczeniach i dowiedziałem sie jak można nawet dobrze zrobiony skrypt wykiwać, jeśli tylko ma słabe zabezpieczenia formularzy.
Dlatego potrzebuję pomocy profesjonalisty, lub chociaż amatora, ale ogarniającego temat. Chciałbym aby CMS był tak prosty, żebym mógł go łatwo wykorzystać jako czat - w końcu zasada działania jest ta sama:
Czat:
Użytkownik pisze post -> On się wyświetla -> Administrator ma prawo go edytować
Portal:
Administrator pisze post -> Wyświetla się -> Administrator ma prawo...
2. Portal
a) Użytkownicy (Logowanie, rejestracja, profil użytkownika, role użytkownika (administrator, redaktor, moderator, użytkownik, gość)

c) Kategorie i tagi artykułów (Wordpress)
Opcje które sam chciałbym dobudować
d) Baza użytkowników (zaawansowane profile, posegregowane w "kategorie")
e) Forum (jeden profil na portalu i forum, moderacja (kategorie, fora), tematy, posty)
Prosty skrypt, łatwy do rozbudowy, ale jednocześnie trzeba pamiętać o tym, że poza punktami d i e, oraz rozszerzeniem tabel bazy danych (np. imie, nazwisko użytkownika) nie będzie rozbudowywany.
No i nie wiem co zrobić. Jestem o wiele za głupi aby zbudować to samemu, również nie potrafię dobudować funkcji do wordpressa i sądzę że byłoby z tym wiele więcej do roboty niż z całym tym CMSem. Oferty za to były zbyt drogie jak na mój budżet, a raczej zastosowanie skryptu.