kapsik
6.07.2013, 23:48:04
Witajcie,
piszę z pytaniem czy zlecając zrobienie strony, która została wykonana w języku PHP pod sam koniec 2006 roku, powinna ona zgodnie ze "sztuką" zostać ona wykonana w języku PHP4 czy PHP5 ? Bo wg. mnie tak ale prosze o opinie.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
dżozef
7.07.2013, 01:11:50
powinna zostać zbudowana zgodnie z umową
Spawnm
7.07.2013, 10:36:07
Wykonanie czy przebudowę? Powinieneś się dogadać na jakiej wersji php chcesz pracować, oraz poinformować klienta o ewentualnych komplikacjach wynikających z różnicy wersji php jeśli na taką się zdecydujesz.
kapsik
7.07.2013, 20:04:45
Chodzi o to, że to ja zlecałem zrobienie strony, i wtedy niezbyt się na tym znałem, strona została zrobiona pod PHP4, a teraz okazuje się, że jest niekompatybilna z serwerami hostingowymi. I o to chodzi, że firma nie mówiła mi w 2006, że mogę wybrać między nowszym a starszym typem i jakie są wady. Po prostu została zrobiona w PHP4 i już. Czy to profesjonalnie tak być powinno, czy jednak powinem być poinformowany ?
Spawnm
7.07.2013, 20:11:15
Od 2006 trochę czasu minęło, możliwe że wtedy wszystko było kompatybilne.
Kolejna sprawa że php5 nabrało barw dopiero w wersji 5.2 która powstała dopiero w 2006, więc wsadzanie jej do nowych projektów kierowanych pod hostingi mogło być ryzykowne. Tak więc możliwe że jak na 2006r była wybrana najstabilniejsza opcja i nie było o czym informować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.