Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instalacją linuxa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
zabieram sie do instalacji red Hata 9 wszytsko jest OK do momentu, jak instalator rozpoznaje monitor. Rozpoznaje go jako Panasonic TX-D1563PE1, potem chyba cos sie pojawia startx i monitor sie wylamcza, i obrazu nie ma, natomiast instalator pracuje dalej, przejrzalem te powyzsze linki i nic mi w rece nie wpadlo, prosze o jakies usgestie.
Marusz
Cytat(invx @ 2004-10-18 19:46:22)
zabieram sie do instalacji red Hata 9 wszytsko jest OK do momentu, jak instalator rozpoznaje monitor. Rozpoznaje go jako Panasonic TX-D1563PE1, potem chyba cos sie pojawia startx i monitor sie wylamcza, i obrazu nie ma, natomiast instalator pracuje dalej, przejrzalem te powyzsze linki i nic mi w rece nie wpadlo, prosze o jakies usgestie.

Moze, jesli to juz MUSI byc RH, sproboj zainstalowac go w trybie safe mode? Gwarantuje Ci, ze to zalatwi problem...
invx
nie wiem co to ten safe mode w linuxie, ale czy on nie jest jak w php ze bede miec okrojona wersje linuxa? pozatym jag go wybrac? pewnie w instalatorzee dalej, ale on mi do tego momentu nie dochodzi.
Marusz
Cytat(invx @ 2004-10-18 20:14:09)
nie wiem co to ten safe mode w linuxie, ale czy on nie jest jak w php ze bede miec okrojona wersje linuxa? pozatym jag go wybrac? pewnie w instalatorzee dalej, ale on mi do tego momentu nie dochodzi.

Jesli czegos nie wiesz, to moze uzyj google? Pod prostym haslem jak "instalacja red hat" znajdziesz mase ciekawych artykulow. Przeczytaj ktorykolwiek. Polecam.
invx
szukalem, mojego problem, nie znalazlem sad.gif
Marusz
Cytat(invx @ 2004-10-19 07:53:12)
szukalem, mojego problem, nie znalazlem sad.gif

W takim razie pozostaje mi sie tylko z Toba polaczyc w bolu. Bo jesli Ty nie dostaniesz odpowiedzi prosto z mostu, wywracasz sie kolami do gory. A zycie z linuxem nie na tym polega.

Trzeci link od gory: http://www.xlin.hg.pl/instalred.html - linijka 13sta od gory, cytuje: "po wpisaniu text i zatwierdzeniu Enter-em, wybierasz instalację w trybie tekstowym". Chodzby dzieki temu Twoj linux powinien sie juz zainstalowac... Tylko pojawia sie pytanie: czy Ty do tej linijki w ogole dobrnales? Zreszta, srednio mnie to interesuje. Nie chce Ci stwarzac poletka do nabicia kolejnego bezsensownego posta.
invx
1. ten tekst dotyczy 9 (umiesz czytac ?)
2. dalej mi to problemu nie rozwiazuje wiec to Ty nabijasz posta piszac nie na temat
sf
invx: nie mam pojecia, w ktorym momencie Ci ta instalacja przerywa bo nic nie napisales, ale popatrzylem do manuala i tam pisze cos takiego :

Cytat
If you do not wish to perform a graphical installation, you can start a text mode installation using the following boot command:

boot: linux text

wiec sobie moze zainstaluj go w trybie tekstowym, a potem przekonfiguruj X'y i bedziesz probowal odpalic
Marusz
Cytat(invx @ 2004-10-19 12:55:15)
1. ten tekst dotyczy 9 (umiesz czytac ?)
2. dalej mi to problemu nie rozwiazuje wiec to Ty nabijasz posta piszac nie na temat

Idac za cytatem moge smialo stwierdzic, ze:
1. Nie brak Ci poczucia humoru
2. Poziom lenistwa jest tak daleko posuniety, ze nawet tak oczywista podpowiedz jak moja, jest dla Ciebie chora i - co gorsza - nawet nie chcialo Ci sie sprobowac, czy to co jest tam napisane dziala... Jesli zas sadzisz, ze w tym wypadku numer wersji owej dystrybucji ma znaczenie i wytykasz mi (jak mysle) niewiedze, tak wybacz - trafiles pod zly adres.

A co do ilosci postow i nabijaniu sobie punktow: bez komentarza (wystarczy zobaczyc daty naszych rejestracji i ilosc nabitych oczek).
spenalzo
Temat wydzielony.
A tobie invx troche pokory by sie przydało...
invx
sciagam fedore, moze ona pujdzie
opisannie instalacji w kilku pkt. to niepowazne, masz racje nizezaleznie od wersji.

P.S.
na wielu forach jestem, ale na zadnym nik nikomu nie wytyka "nabijania postow" na tym forum staje sie to pewna fobia.
spenalzo
Jest różnica miedzy aktywnością na forum a spamowaniem... ale przecież nikt nie mówi, że spamujesz...
sf
Cytat(invx @ 2004-10-19 20:38:52)
na wielu forach jestem, ale na zadnym nik nikomu nie wytyka "nabijania postow" na tym forum staje sie to pewna fobia.

Hm, a zauwazyles, ze zadales pytanie tam gdzie nie trzeba? Tam byly linki gdzie szukac pomocy. Poprostu przeszkadzasz innym uzytkownikom forum w znalezieniu porzadanej informacji. To, ze na innych forach panuje balagan nie swiadczy, ze powinienes robic go tez tutaj ;]
spenalzo
A jak wydzielilem temat, to wzial i sie obraził winksmiley.jpg tongue.gif
Owsze, w Hydeparku można sobie pozwolić na wiecej, ale jezeli chcesz uzyskac fachowej pomocy to idz na forum zwiazane z linuxem, bo to jest forum o programowaniu (to tak dla przypomnienia, bo coraz wiecej postow o windowsie/linuxie)...
invx
@sf porzadek a fobia porzadkowa to diwe roze rzezcy winksmiley.jpg, wycierasz kuzre powiedzmy raz dziennie, porzadek, ale jak wycierasz co pare minut i wycieranie jednej pulki zajmuje Ci 10 min bo ciagle widzisz jakas czasteczke kurzy to juz fobia.

P.S.
nie obrazilem sie tylko jak wczesniej pisalem sciagam fedore, a na forach o linuxie pomocy nie uzyskalem sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.