Mam problem z rulami w Outlooku 12.0 a kontkretnie z rulem words in body. Moim zamiarem jest aby rule dziełał w przypadku gdy emial jest skierowany do mnie, czyli zawiera w body emaila słowo Michal. Dla przykładu Hi Michal, lub Hello Michal,. Problem w tym, że rule działa za każdym razem gdy wcześniejszy email (po forwardzie) był również do mnie bo wtedy mój adres jest w body.
Wygląda to tak:
Cytat
Obecny email bez słowa Michal w treści, odpisany na poniższego.
Please see below (previous) email.
From: NAZWISKO1, John (John)
Sent: 18 August 2013 23:30
To: GNOCVFQ; Service Desk
Cc: XXXXXXX, MOHAMED (MOHAMED); NAZWISKO3, Grzegorz (Grzegorz); MOJENAZWISKO, Michal (Michal); OPSTeam;
Subject: RE: Temat emaila
Dalsza treść emaila bez słowa "Michal".
Please see below (previous) email.
From: NAZWISKO1, John (John)
Sent: 18 August 2013 23:30
To: GNOCVFQ; Service Desk
Cc: XXXXXXX, MOHAMED (MOHAMED); NAZWISKO3, Grzegorz (Grzegorz); MOJENAZWISKO, Michal (Michal); OPSTeam;
Subject: RE: Temat emaila
Dalsza treść emaila bez słowa "Michal".
Jak widać mejl nie jest skierowany bezpośrednio do mnie tylko do większej grupy ludzi, więc rule nie powinien zadziałać. Jednak mój adres w treści jest traktowany jako string Michal i rule działa.
Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić? Np aby rule działał w przypadku gdy będzie słowo Michal ale nie brało pod uwagę stringu MOJENAZWISKO, Michal (Michal).
Z tego co wiem w rulach w Outlooku nie można stosować wyrażeń innych niż AND i OR.
Dzięki.