Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonanie określonej liczby zapytań
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kamilos809
Hejka ;D
Problem jest taki. Mam sobie formularz, nie ważne ile tam okienek. Da się tak zrobić, żeby był wykonany określoną liczbę razy?
Oczywiście nadal ten sam formularz, tylko by się tam kilka wartości zmieniało(to wiem jak zrobić tongue.gif)
_Borys_
Dołącz ukryty input z jakąś liczbą zwiększaną o jeden z każdym odświeżeniem formularza a przy odbieraniu danych z formularza sprawdzasz czy w tym inpucie jest już wartość która kończy wysyłanie formularza, jeśli nie to zwiększasz o jeden wartość inputa i ponowny skok do skryptu z formularzem. Albo jakiś inny warunek sprawdzasz w jakimkolwiek inpucie. Albo poprzez sesję lub cookie.
kamilos809
ajj Borys, nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby za jednym razem dodało np. 14 zapytań bez odświeżania biggrin.gif
_Borys_
Czyli coś zaznaczysz albo wpiszesz i potem pod spodem ukazuje się kolejny element ?
I czy te elementy kolejne wszystkie mają z góry ustaloną wartość, czy wartość kolejnych elementów zmienia się zależnie od twojego wyboru ?
Jeśli to pierwsze to można pozostałe elementy ukryć przy pomocy CSS display: none; i odsłaniać kolejno po wyborze przy pomocy javascript, zmieniać styl na display: block; albo podobnie.
kamilos809
to jak zrobić formularz wiem. Ale chcę sobie oszczędzić pisania np. 20 razy zapytania w skrypcie z inną zmienną. Bo chcę masowo dodać zapytania. Na przykładzie:

1. $zapytanie="INSERT INTO $ranking (kto, ile, uzasadnienie) VALUES ('ktos' '$ilepkt', '$uzasadnienie')";
  2. $wynik=mysql_query($zapytanie);

i tego ma być masówka. Np. 10 użytkowników wygra w konkursie i żeby się nie bawić w 10 razy dodawanie tego samego, to takie masowe działanie i bum! biggrin.gif
Wazniak96
Pętla for... closedeyes.gif
kamilos809
przypomniałem sobie o tym właśnie sad.gif tylko nie pamiętam jak tego użyć. Jakiś praktyczny przykład?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.