Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Animowany tekst
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
RosheD
Witam czy mógł by mi ktoś pomóc napisać kod który będzie animowal wyświetlanie tekstu?
Jak to ma wyglądać : tekst ma się pojawiać od lewej strony do prawej.
W jakim języku: Obojętne mi to byle działało. Z góry dziekuje smile.gif
nospor
No na pewno nie w php..... przenosze
buliq
Do hydeparku też nie pasuje biggrin.gif
nospor
Do hydeparku pasuje wszystko, co nie pasuje nigdzie indziej.
Chyba ze miales na mysli Gielde ofert..... wink.gif
cojack
Kod
<marquee behavior="scroll" direction="right">Tekst :D</marquee>
pyro
Najbrzydsze, ale najprostsze rozwiązanie:

1. <marquee>Tekst</marquee>

businesssmiley.png
buliq
ciii ...
To miało trafić na giełdę biggrin.gif
RosheD
Wiecie co bardzo dziękuję za odpowiedzi ale nie oto mi chodziło i bardzo dobrze o tym wiecie smile.gif Macie na to jakiś inny pomysł? Bo już myślałem czy nie zaszaleć i nie zrobić każdej literki na divach i opacity + time dilay ale wykonanie było by szalenie praco chłonne a literki pokazywały by się tak od razu i nie wiem czy było by to aż takie ładne ;/ Macie może jeszcze inny pomysł?
redeemer
jquery: http://www.mattboldt.com/demos/typed-js/
czysty css: http://jsfiddle.net/leaverou/y8kNx/

RosheD
Dzieki dokładnie o taki efekt mi chodzi!
A ma ktoś pomysł lub mógł mi wytłumaczyć jak zrobić aby strona zmieniała treść a nie odświerzała się ? Chodzi żeby zmieniał się adres ale było to widać tylko po treści strony + adres ale nie będzie się odświerzała. Próbowałem jQuery history ale nie zbyt to działało.

Przepraszam za odświeżanie tematu przed 24/h ale myślę że lepsze to niż otwierać nowy temat. Wcześniejsze zadane przezemnie pytanie nadal jest nie rozwiązane i mam kolejne.

1. <script>
  2. $(function(){
  3. $('type').typed({
  4. strings: ["Budzisz się w ciemnym miejscu... ",
  5. "asdasdasdasd"],
  6. typeSpeed: 30, // typing speed
  7. backDelay: 500, // pause before backspacing
  8. callback: function(){ } // call function after typing is done
  9. });
  10. });
  11.  
  12. </script>

Problem polega na tym że potrzebuje 2 takie scrypty na stronie. Ten kod jest w class a żeby było możliwe zamieszczenie go 2 razy potrzebne jest ID zs tego co się orientuje. Mógł by ktoś wytłumaczyć jak to zrobić i wytłumaczyć co i jak żebym wiedział na przyszłość.

@Refresh. Potrzebuje pomocy przy tym że jeśli ktoś przechodzi do innego pliku to żeby nie było obrazka wczytywania. Pomoże ktoś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.