Stawiam sklep na module Quick.Cart i napotkałem taki oto problem. Stworzyłem przy produktach w koszyku pola tekstowe. Chciałbym aby po uzupełnieniu pola tekstowego zapamiętywało teskt do zmiennej: $aData['sField3'].
Tylko teraz mam dwa buttony:
1. Zapisz, który przelicza po zmianie ilości produktów w polu tekstowym
2. Złóż zamówienie-> który wysyła zamówienie.
Jak należałoby to zrobić aby, któryś z tych buttonów spowodował zapamiętanie pól tekstowych do zmiennych. Ewentualnie w grę wchodzi stworzenie nowego buttonu.
Przykładowo podaję pole tekstowe do wpisywania ilości:
Kod
<label for="quantity'.$aData['iProduct'].'">'.$lang['Quantity'].'</label><input type="text" name="aProducts['.$aData['iProduct'].']" value="'.$aData['iQuantity'].'" size="3" maxlength="4" class="input" id="quantity'.$aData['iProduct'].'" alt="int" />
Największy problem mam z buttonami, gdyż nie wiem na jakiej zasadzie one działają.
Zamieszczę przykładowy kod:
Kod
<tr class="buttons">
<td id="save">
<input type="submit" name="sRemember" value="<?php echo $lang['Remember_basket']; ?>" class="submit" />
</td>
<td colspan="4" class="nextStep">
<input type="submit" name="sCheckout" value="<?php echo $lang['Checkout']; ?> »" class="submit" />
</td>
</tr>
<td id="save">
<input type="submit" name="sRemember" value="<?php echo $lang['Remember_basket']; ?>" class="submit" />
</td>
<td colspan="4" class="nextStep">
<input type="submit" name="sCheckout" value="<?php echo $lang['Checkout']; ?> »" class="submit" />
</td>
</tr>
Pozdrawiam.