Słuchajcie, może ktoś kojarzy wtyczkę Kieran O'Shea - Kalendarz wydarzeń do wordpressa.
Chcę zrobić jedną modyfikację i próbuję analizować kod ale słabo mi idzie.
Co chcę uzyskać?
Chcę z daty wyciągnąć dzień tygodnia - rozpoznać który to dzień tygodnia - i na tej podstawie dodać do daty słownie, np. "wtorek"
A szukam w tym, nie wiem czy to wystarczające:
function upcoming_events($cat_list = '') { // Find out if we should be displaying upcoming events $display = $wpdb->get_var("SELECT config_value FROM ".WP_CALENDAR_CONFIG_TABLE." WHERE config_item='display_upcoming'",0,0); if ($display == 'true') { // Get number of days we should go into the future $future_days = $wpdb->get_var("SELECT config_value FROM ".WP_CALENDAR_CONFIG_TABLE." WHERE config_item='display_upcoming_days'",0,0); $day_count = 1; $output = ''; while ($day_count < $future_days+1) { $events = grab_events($y,$m,$d,'upcoming',$cat_list); } foreach($events as $event) { if ($event->event_time == '00:00:00') { $time_string = ' '.__('all day','calendar'); } else { $time_string = ' '.__('o','calendar').' '.date(get_option('time_format'), strtotime(stripslashes($event->event_time))); } $output .= '<li>'.draw_event($event).$time_string.'</li>'; } $output .= '</ul></li>'; } $day_count = $day_count+1; } if ($output != '') { $visual = '<ul class="upcoming">'; $visual .= $output; $visual .= '</ul>'; return $visual; } } }
Dajcie znać, jak znajdziecie jakiś trop :-)