Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Nowe okno w rozmiarze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-student137-
Problem błachy ale nie wiem czemu mi nie chce działać, a chce otowrzyc nowe okno w jakimś rozmiarze, mam coś takeigo:

Kod
echo"<a href='java script:displayWindow('paszport.php?dzial=spism&kto=$nazwa' , width=300, height=200)' >
$nazwa</a>

";
SmokAnalog
Masz pokićkane z apostrofami i cudzysłowami (i ortografią, ale wspominam to tylko z wrodzonej złośliwości tongue.gif).

Zapoznaj się ze składnią alternatywną i nie wkładaj całego HTML-a do echo.
  1. <a href="java script:displayWindow('paszport.php?dzial=spism&kto=<?php echo $nazwa ?>', 'width=300, height=200');"><?php echo $nazwa ?></a>

Pokaż też funkcję displayWindow, bo nie jestem pewien czy dobrze odgadłem jej parametry (trudno odgadnąć zwłaszcza na podstawie Twojego pełnego błędów kodu).
biozen
W atrybucie href nie powinno być java script tylko javascript
-student137-
Apostrofy i cudzyslowy pomieszane bo w joomli cos nie gra a ja nie lubie się bawić z \, a javascript jest razem tylko tutaj jak wkleja sie kod to odziela.

PS: gdyby bylo odzielnie to by link nie prowadził nigdzie smile.gif dzieki za pomoc, sprawzde w domu czy dziala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.