Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] - dodanie <script type="text/javascript">
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mega_88
Cześć, mam chwilowe zaśmienie i brakuje mi pomysłu jak rozwiązać pewną sprawę.

Zakładam sobie konto na google analytics otrzymuje od nich kod i mam wstawić go w <head>...</head> więc wstawiam go sobie ręcznie.

Jednak jak zrobić żebym mógł wstawić cały kod do bazy przez POST i pole textarea:

1. kod google

1. mysql_query("INSERT INTO google(kod) VALUES('$kod')") or die ('blad');

A później po prostu w częsci head bym sobie pobierał z bazy cały kod bo teraz oczywiście wysypuje się cała baza przy próbnie wstawienia kodu. Widziałem takie rozwiązanie w opencart że przez panel administracyjny można wstawić kod GA
Mega_88
Dobra teraz już dodaje kod do bazy i go wyświetlam:

1. <?php $tk='select analytics from google'; $anal = mysql_fetch_row(mysql_query($tk)); echo htmlspecialchars_decode($anal[0]); ?>

Jednak nie dodaje się on jako skrypt tylko zwykly tekst i wyświetla się na stronie. Co jest nie tak ?

p.s - bez komentarzy na temat $anal tongue.gif
com
miało być html_entity_decode mój błąd wink.gif
Mega_88
Nadal to samo, mam obecnie coś takiego

1. <?php
  2. $tk='select analytics from google'; $anal = mysql_fetch_row(mysql_query($tk));
  3. $orig = $anal[0];
  4. $a = htmlentities($orig);
  5. $b = html_entity_decode($orig);
  6. echo $b;
  7. ?>

Ale jeżeli wstawię w $orig = "skrypt google" to wtedy skrypt wyświetla się jako skrypt, a jak pobieram jak w przykładzie to wyświetla się jako tekst. Co teraz mam nie tak ?
com
  1. function html_e_decode( $given_html, $quote_style = ENT_QUOTES ) {
  2. $trans_table = array_flip(get_html_translation_table( HTML_SPECIALCHARS, $quote_style ));
  3. $trans_table['& #39;'] = "'";
  4. return ( strtr( $given_html, $trans_table ) );
  5. }
  6. $tk='select analytics from google'; $anal = mysql_fetch_row(mysql_query($tk));
  7. $orig = $anal[0];
  8.  
  9. $b = html_e_decode($anal[0]);
  10. echo $b;

w 3 lini & ma być razem z #39;, ale forum nie pozwala tak tego wstawić wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.