Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][xml]zapisywanie danych xml do pliku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BigBoyPL
Witam.
W miarę wolnego czasu powiększam swój kod o coraz to więcej danych.
Generalnie choodzi o to że skrypt wczytuje po kolei dane xml z jednej strony po kolei zmieniając parametry.
Robię z dużo plików xml jeden duży. Ostatnio miałem ok. 200 parametrów i skrypt wczytywał się prawie 2 minuty.
Teraz mam prawie 1000 i skrypt nie wczytuje sie wcale. Dodatkowo już wcześniej zauważyłem że jak wygeneruję taką listę kilka razy w bliskim odstępie czasu to przeciąże cpu (darmowy hosting) i strona wyłączy się na pół godziny. Chyba nie muszę mówić co by się działo po udostępnieniu strony publicznie gdzie co chwila ktoś będzie odświeżał stronę. Wymyśliłem że lepiej będzie jak zapisze dane do pliku xml na serwerze za pomocą skryptu php i będzie się odświeżał przez cron co 12 godzin. Tylko że wtedy stary plik musi się usuwać. Ma ktoś jakieś pomysły ?
vermis
Skoro tworzysz ten plik to możesz go też usunąć: http://php.net/manual/en/function.unlink.php
BigBoyPL
Na razie to wygląda tak że w php wczytuje w pętli kolejne strony i usuwam zbędne dane xml i wyświetlam je czyli po wejściu w skrypt php wyświetlają się dane xml.
W php się nie orientuje ale próbuję przerabiać gotowe kody oraz kiedy czegoś nie ogarniam to piszę właśnie na tym forum. Dotychczas udawało mi się wszystko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.