Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX][PHP]Pobranie danych z formularza poprzez JS i wysłanie do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michal_s
Mam dwie części formularza. Po wypełnieniu pierwszej ktoś klika button 'przejdź dalej' i bez przeładowywania strony znika mu pierwsza część i pojawia się druga. Tyle udało mi się zrobić. Teraz tylko jak zrobić, aby po kliknięciu w ten button pobrać zawartość wypełnionych już pól z pierwszej części i wysłać je w tle do bazy? Wszystko bez przeładowywania. Nie za bardzo znam się na JS i prosiłbym was o pomoc jak by to można było zrobić z jakimiś przykładami funkcji, których trzeba użyć. Z góry dzięki.
jacobson
Przeczytaj o jQuery funkcji $.ajax przesylanie danych POST-em bez przeladowania do skryptu php ktory wykonuje wszystkie niezbedne operacje i zwraca spowrotem informacje o powodzeniu / bledzie smile.gif
turbiński
A ja mam jeszcze lepszy sposób. Użyj jQuery Form. Jest to wtyczka do jQuery, dzięki której przesyłanie form jest dużo wygodniejsze (i możesz przesyłać pliki ajaksem, przy czym 'bezwtyczkowy' jQuery się wykłada).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.