Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][CSS]Gdzie w kodzie pozbyć się tła
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciapus4
Witam, gdzie w kodzie jest linijka która odpowiada za tło, kombinowałem, ale bez skutku, chciałem tylko, żeby była wirująca in formacja.
link z przykładem
!*!
Jakiego tła? Div? plik component.css linia 56
Zainteresuj się dragonfly, firebug czy narzędziami programisty w przeglądarkach.
turbiński
Cytat(ciapus4 @ 31.10.2013, 16:28:26 ) *
Witam, gdzie w kodzie jest linijka która odpowiada za tło, kombinowałem, ale bez skutku, chciałem tylko, żeby była wirująca in formacja.
link z przykładem

Wow, co to za ustrojstwo? arrowheadsmiley.png

Jeżeli chodzi Ci o kolor tła tego okienka co się tak kręci to masz w .md-content ustawione background na red. Wywal to albo zmień na jakiś inny kolor (i czcionkę prawdopodobnie na czarną będziesz chciał też ustawić).

EDYTA:

Kolor czcionki masz w tej samej klasie pod color.
ciapus4
Dzięki, jak zwykle nie sprecyzowałem pytania, chodzi o białe tło na którym pojawia się czerwone info.
com
no to w body ustaw sobie backgroud wink.gif
ciapus4
Witam, dodaje w kodzie .css background: none w sekcji body, ale i tak jest białe tło jak zrobić transparentne tło dla wirującej informacji ? facepalmxd.gif
toffiak
Poszukaj informacji o "css overlay" i pamiętaj aby odpowiednio ustawić z-indeksy dla overlay i okienka modalnego.
ciapus4
Pokombinowałem z tym overlay, ale coś bez skutku, można poprosić o bliższe nakierowanie gdzie w kodzie jest to coś nerdsmiley.png
com
przecież nie usuniesz tła całkowicie co chcesz mieć prześwit na pulpit questionmark.gif bez jaj ale to nie powinno być w przedszkolu tylko w dziale humor... jerry.gif
ciapus4
Witam, np. jest strona wp.pl i nagle ni z tego ni owego pojawia się wirujące okno z info nie zakrywając treści tego co jest na stronie, tylko to jedno wirujące okno, a tu na przykładzie jest białe tło, czy ktoś poradzi jak zastosować tylko to wirujące okienko questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
Qss
musisz to okienko włożyć w jakiegoś div'a o 100% szerokości i wysokości oraz pozycji absolutnej
ciapus4
Witam, a mogę poprosić o przykład kodu ?
!*!
@ciapus4 - precyzuj pytania. Przykład wirującego okna sam podałeś, zastosuj go. Na forum nie podajemy gotowców. Skorzystaj z jakiegoś kursu CSS i wprowadź potrzebne poprawki.
ciapus4
Nie chodzi mi o gotowy kod, który skopiuje i wstawię tylko o jakiś przykładowy kod który to wykona, a dalej pokombinuje sam closedeyes.gif
!*!
1. zastosuj się pierw do tego o czym pisałem.
2. nie widzę na WP żadnego wyskakującego okna
3. jeśli chcesz mieć ten czerwony boks na całą szerokość, musisz obliczyć wysokość/szerokość okna przeglądarki, tego w CSS nie zrobisz, tylko w JS. Jednak same te wartości określasz przez width, height i dodatkowo przyda się position.
ciapus4
Dałem tylko przykład co do stronki"www.wp.pl", a teraz może o co mi chodzi bardziej obrazowo.

chodzi mi o taki układ okienka w stosunku do strony, ten kod co mam zawiera białe tło i chcę, żeby go nie było.
lobopol
Ale twój przykład nie ma białego tła. Zrozum, kolor podstawowy elementu body jest biały. Ten twój wyskakujący div nie ma żadnej dodatkowej warstwy z kolorem.
boro11
Może chodzi o to żeby to czerwone okienko było lekko prześwitujące i widać było co jest pod nim?
ciapus4
z białym tłem

jak zrobić jak na obrazku wyżej, żeby białe tło nie zasłaniało treści strony
com
powiedz mi gdzie CI jakieś białe tło zasłania treść strony? poza tym popraw link bo brakuje : tongue.gif
ciapus4
poprawiony link

jak zrobić jak na obrazku wyżej, żeby białe tło nie zasłaniało treści strony
com
cały czas powtarzasz jedno w kółko a nikt Cie tu nie rozumie zobrazuj to albo nie wiem...
lobopol
Jeszcze raz, skrypt nie generuje żadnego białego tła, null, 0 białego tła tło ma body, które domyślnie jest białe, body masz pod elementami strony. Nic Ci to białe tło z body nie zasłania.
Qss
widać że do niego nic nie dociera ;D

Mistrzu jak chcesz żeby białe tło nie zasłaniało Ci treści strony to sobie wstaw ta treść do tej strony i zobacz czy Ci zasłania ....

!*!
Cytat(com @ 3.11.2013, 15:56:34 ) *
powiedz mi gdzie CI jakieś białe tło zasłania treść strony? poza tym popraw link bo brakuje : :P

Może robi kopiuj/wklej całej strony, wtedy body nr2 jest pierwsze :D
Qss
taa ;D "robię stronę internetową, będzie fajnie ale nie przeczytałem nawet podstaw html i css" wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.