ciapus4
31.10.2013, 16:28:26
Witam, gdzie w kodzie jest linijka która odpowiada za tło, kombinowałem, ale bez skutku, chciałem tylko, żeby była wirująca in formacja.
link z przykładem
Jakiego tła? Div? plik component.css linia 56
Zainteresuj się dragonfly, firebug czy narzędziami programisty w przeglądarkach.
turbiński
31.10.2013, 16:54:44
Cytat(ciapus4 @ 31.10.2013, 16:28:26 )

Witam, gdzie w kodzie jest linijka która odpowiada za tło, kombinowałem, ale bez skutku, chciałem tylko, żeby była wirująca in formacja.
link z przykłademWow, co to za ustrojstwo?

Jeżeli chodzi Ci o kolor tła tego okienka co się tak kręci to masz w .md-content ustawione background na red. Wywal to albo zmień na jakiś inny kolor (i czcionkę prawdopodobnie na czarną będziesz chciał też ustawić).
EDYTA:
Kolor czcionki masz w tej samej klasie pod color.
ciapus4
31.10.2013, 20:47:19
Dzięki, jak zwykle nie sprecyzowałem pytania, chodzi o białe tło na którym pojawia się czerwone info.
no to w body ustaw sobie backgroud
ciapus4
1.11.2013, 08:53:37
Witam, dodaje w kodzie .css background: none w sekcji body, ale i tak jest białe tło jak zrobić transparentne tło dla wirującej informacji ?
toffiak
1.11.2013, 09:36:20
Poszukaj informacji o "css overlay" i pamiętaj aby odpowiednio ustawić z-indeksy dla overlay i okienka modalnego.
ciapus4
1.11.2013, 17:56:45
Pokombinowałem z tym overlay, ale coś bez skutku, można poprosić o bliższe nakierowanie gdzie w kodzie jest to coś
przecież nie usuniesz tła całkowicie co chcesz mieć prześwit na pulpit

bez jaj ale to nie powinno być w przedszkolu tylko w dziale humor...
ciapus4
2.11.2013, 18:00:47
musisz to okienko włożyć w jakiegoś div'a o 100% szerokości i wysokości oraz pozycji absolutnej
ciapus4
3.11.2013, 08:13:21
Witam, a mogę poprosić o przykład kodu ?
@ciapus4 - precyzuj pytania. Przykład wirującego okna sam podałeś, zastosuj go. Na forum nie podajemy gotowców. Skorzystaj z jakiegoś kursu CSS i wprowadź potrzebne poprawki.
ciapus4
3.11.2013, 10:24:12
Nie chodzi mi o gotowy kod, który skopiuje i wstawię tylko o jakiś przykładowy kod który to wykona, a dalej pokombinuje sam
1. zastosuj się pierw do tego o czym pisałem.
2. nie widzę na WP żadnego wyskakującego okna
3. jeśli chcesz mieć ten czerwony boks na całą szerokość, musisz obliczyć wysokość/szerokość okna przeglądarki, tego w CSS nie zrobisz, tylko w JS. Jednak same te wartości określasz przez width, height i dodatkowo przyda się position.
ciapus4
3.11.2013, 14:48:37
Dałem tylko przykład co do stronki"www.wp.pl", a teraz może o co mi chodzi bardziej obrazowo.

chodzi mi o taki układ okienka w stosunku do strony, ten kod co mam zawiera białe tło i chcę, żeby go nie było.
lobopol
3.11.2013, 14:53:47
Ale twój przykład nie ma białego tła. Zrozum, kolor podstawowy elementu body jest biały. Ten twój wyskakujący div nie ma żadnej dodatkowej warstwy z kolorem.
boro11
3.11.2013, 14:58:37
Może chodzi o to żeby to czerwone okienko było lekko prześwitujące i widać było co jest pod nim?
ciapus4
3.11.2013, 15:31:14
z białym tłemjak zrobić jak na obrazku wyżej, żeby białe tło nie zasłaniało treści strony
powiedz mi gdzie CI jakieś białe tło zasłania treść strony? poza tym popraw link bo brakuje :
ciapus4
3.11.2013, 16:05:50
poprawiony linkjak zrobić jak na obrazku wyżej, żeby białe tło nie zasłaniało treści strony
cały czas powtarzasz jedno w kółko a nikt Cie tu nie rozumie zobrazuj to albo nie wiem...
lobopol
3.11.2013, 17:04:46
Jeszcze raz, skrypt nie generuje żadnego białego tła, null, 0 białego tła tło ma body, które domyślnie jest białe, body masz pod elementami strony. Nic Ci to białe tło z body nie zasłania.
widać że do niego nic nie dociera ;D
Mistrzu jak chcesz żeby białe tło nie zasłaniało Ci treści strony to sobie wstaw ta treść do tej strony i zobacz czy Ci zasłania ....
Cytat(com @ 3.11.2013, 15:56:34 )

powiedz mi gdzie CI jakieś białe tło zasłania treść strony? poza tym popraw link bo brakuje : :P
Może robi kopiuj/wklej całej strony, wtedy body nr2 jest pierwsze :D
taa ;D "robię stronę internetową, będzie fajnie ale nie przeczytałem nawet podstaw html i css"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.