lukpio3
24.11.2013, 15:03:43
Witajcie.
Piszę do Was z prośbą o wskazówki, porady ... Mam stworzony szablon graficzny sklepu. Będzie on używany pod systemem Click Shop. Szablon już sobie pociąłem. Kodowanie do statycznego html-a/cssa mam opanowane i radzę sobie z tym bez problemu. Lecz obawiam się że sklep to zupełnie co innego. Dlatego też chciałem was prosić o pomoc, od czego najlepiej rozpocząć przygotowywanie szablonu pod ten system. Jak wygląda jego kodowanie, na co zwrócić szczególną uwagę. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam.
ctom
24.11.2013, 15:32:50
od zapoznania się z dokumentacją ? (zakładam , że o
ten sklep Ci chodzi)
lukpio3
24.11.2013, 15:42:01
Tak tak, o ten system chodzi a tą dukumentację znam. Ale tam brakuje konkretów co jak i od czego zacząć. Struktura katalogów, dostępne opcje itd tak naprawdę mało mi dają, zwłaszcza że do większości opcji nie ma opisów, jest tylko info że strona w budowie. Dlatego napisałem ten post bo jakiegkolwiek wsparcia do tego systemu nie ma w ogóle.
ctom
24.11.2013, 15:56:04
nie znam tego sklepu ... ale pewnie masz dostęp do skins/default/ ... to sobie przekopiuj całość do nowego katalogu , i modyfikuj/styluj pod Twój projekt. Bo nie wiem jakiego więcej wsparcia oczekujesz ?
lukpio3
24.11.2013, 16:02:37
Chodzi mi o informację co gdzie i jak modyfikować. Czy wystarczy zakodować CSSa podmienić go w miejsce starego, wgrać pliki i będzie działało czy może trzeba zmodyfikować coś jeszcze, w jakichś innych plikach itd. Podobno bardzo podobny jest do shopera ale jego też nie znam.
ctom
24.11.2013, 16:28:26
ale kodowałeś już kiedyś jakiś szablon ?
tą strukturę plików masz w miarę ładnie pokatalogowaną i ponazywaną - więc nie pozostaje nic jak tylko zapoznać się ze źródłami plików i tylko ostylować lub modyfikować pod własny projekt .
Nikt Ci nie powiem "zmień pliki css i je podmień" , skoro nie wiadomo coś Ty tam narysował i jak bardzo różni się to od defaultowego wyglądu
lukpio3
24.11.2013, 16:40:58
Oczywiście, zakodowałem już wiele szablonów ale pod sklep nigdy żadnego. Kodowałem pod joomla, wordpressa, pod zwykłego htmla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.