Witam!
Szukam programisty, który wykona dla mnie zlecenie. Sam działam co nieco, ale to zadanie mnie póki co przerasta dlatego postanowiłem je komuś zlecić.

Skrypt musi wykonywać następujące czynności:

- logować się do listy stron, które są obecnie dodane do naszej strony (można ją uzyskać z bazy danych, bez większych problemów - zarówno linki jak i nazwy konkretnych stron). Na stronach niestety zazwyczaj jest zabezpieczenie w postaci kodu captcha (choć nie zawsze). Pocieszeniem jest to, że większość stron pracuje na 4 dostępnych skryptach, więc nie trzeba robić dla każdej oddzielnie. Unikalne strony, które działają na innych skryptach nie wchodzą w skład zlecenia. Captcha może być uzupełniana manualnie (tzn. z moim udziałem) lub przy wykorzystaniu serwisów typu: http://bypasscaptcha.com/ itp. Drugie rozwiązanie jest preferowane. Przy drugim rozwiązaniu trzeba też ustawić cron'a aby uruchamiał skrypt co określony czas.

- pobierać dane z tabel oraz nazwę strony z której je pobrał i aktualizować rekordy w naszej bazie danych zgodnie z tym co pobrał np:
W bazie danych mamy wpisy:

Andrzej - Pending
Gosia - Pending
Bronek - Pending

W pobranych danych są(bądź nie) te nazwy np:

Andrzej
Gosia
Stefan

Skrypt porównuje te dane i zmienia:

Andrzej - Approved
Gosia - Approved
Bronek - Decline
Stefan - Approved

Dodaje rekord jeśli był w pobranych danych, ale nie było go na stronie.

To co opisałem jest już możliwe do wykonania dzięki skryptowi, który mamy (textarea do wklejania nazw użytkowników) oraz lista rozwijana z nazwami stron - jeśli się da skrypt może to wykorzystywać żeby nie robić tego od nowa. tzn. pobiera dane i nazwa i wkleja do tego okienka i wybiera odpowiednią stronę.

Trudnością jest to, że czasem lista do pobrania może mieć wiele stron, co trzeba jakoś wykrywać i brać pod uwagę.

Więcej informacji na PW. Ewentualne stawki godzinowe lub za zlecenie proszę przesyłać również na PW. Preferuje stawkę za zlecenie, a nie na godziny.