timon27
5.12.2013, 13:02:01
Mam problem z serwerem w home.pl:
Pliki html nie obsługują php (to oczywiste).
Ale pliki php nie obsługują html !
przykład:
kod:
<html>
<body>
<?php echo 'Hello World'; ?> </body>
</html>
nie działa. Działa dopiero:
<?php
<html>
<body>
Hello World
</body>
</html>';
?>
Czy spotkaliście się z takim ewenementem? Czy da się to zmienić, bo połowa frameworków nie wrzuca całego html w php...
nospor
5.12.2013, 13:04:33
No ale co ci nie dziala w pierwszym przykladzie? Nie wyswietla sie czysty HTML czy html generowany przez php?
timon27
5.12.2013, 13:05:58
Wyświetla się pusta strona. Nawet jeśli dodam tag title to tytuł się nie pokaże.
Gdy nie działał mi pierwszy przykład poprosiłem o pomoc home.pl.
Powiedzieli że "prawidłowo" kod powinien wyglądać jak drugi (podali taki przykład).
Teraz nie wiem czy ja czegoś nie wiem bo uważam że pierwszy jest dobry, czy home kręci, bo uważa że nie wolno mi używać html w plikach php.
nospor
5.12.2013, 13:11:39
A w zrodlo strony w przegladarce patrzyles? Tam tez jest pusto?
timon27
5.12.2013, 13:13:12
Tak, jest pusto.
nospor
5.12.2013, 13:18:01
Kody co podales wygladają dokladnie jak napisales? Jesli tak, to zmien hosting. Z wlasnego doswiadczenia z home.pl wiem, ze tamtejsi admini to chyba jeszcze przedszkola nie skonczyli. Nie rozumieją prostych rzeczy
werdan
5.12.2013, 13:20:39
Z pomocy home.pl
Jeśli zwykłemu plikowi HTML nadasz rozszerzenie .php, zostanie on prawidłowo wyświetlony, mimo że nie będzie to skrypt PHP. Dzieje się tak dlatego, że parser PHP przetwarzając stronę korzysta z dwóch trybów pracy: HTML, gdzie cała treść jest wyświetlana bez przetwarzania oraz PHP, gdzie treść jest traktowana jako skrypt do przetworzenia. Do określenia w pliku co jest kodem HTML, a co PHP służą specjalne znaczniki. Początkowo parser znajduje się w trybie HTML. Aby przejść do trybu PHP można użyć jednego z czterech znaczników
Powinno dzialac.
timon27
5.12.2013, 13:25:35
Wziąłem na 2 tygodnie testowego okresu. Nie zapłaciłem (chciałem w ostatnim dniu) bo się obawiałem że wyjdą jakieś jaja.
Wygląda na to że miałem rację.
Dodatkowy kwiatek: w dziale kontakt mają link "Rozpocznij czat" z ładna ikonką czatu. Zgadnijcie co się stanie jak się ją kliknie?
Rozpocznie się czat? Nie. Pojawi się strona z numerami telefonów (niedostępnymi z mojej komórki!) i formularz do wysłania maila na który odpowiadają następnego dnia.
"Powinno działać. "
Powinno, ale nie działa.
Powinieneś przeczytać moje posty - napisałem że nie działa.
I napisałem że po kontakcie z pomocą techniczną home.pl odpowiedzieli mi coś przeciwnego niż cytujesz.
nospor
5.12.2013, 13:25:52
@werdan no i w mysl tego co napisales, pierwszy kod jest jak najbardziej ok. No chyba ze jeden z "4 znacznikow" to nie <?php
werdan
5.12.2013, 13:47:32
Hehehe

Tutaj podali znaczniki:
https://pomoc.home.pl/bazawiedzy/kursy/778Nie używaj home.pl. Tam zawsze sa problemy ze wszystkim. Zmien hosting!
nospor
5.12.2013, 13:50:09
@timon rzuc im linka do ich wlasnej pomocy, potem napisz by nie pieprzyli glupot, a potem ladnie podziekuj za wspolprace
timon27
5.12.2013, 14:07:38
Dodzwoniłem się do nich.
W plikach php można używać WYŁĄCZNIE php.
Kod mieszany można używać wyłącznie w plikach z rozszerzeniem html.
Jest to "zgodne ze specyfikacją apache".
Nad linkiem "Rozpocznij czat" znajdują się informacje zawierające: "Czat dostępny tylko dla lini profesjonalnej".
Na pytanie dlaczego w takim razie pojawia się taki link dostałem odpowiedź "Należy przeczytać wszystkie informacje powyżej."
Jako że link, ikona oraz 1 zdanie opisujące czat znajduje się w kolorowym divie faktycznie nie przeczytałem tego. Ale pomimo tego że mam takiego łądnego diva mam czytać całą stronę?
Tak to wygląda:
https://pomoc.home.pl/kontakt/74Jaki hosting polecacie?
nospor
5.12.2013, 14:11:25
Cytat
W plikach php można używać WYŁĄCZNIE php.
Kod mieszany można używać wyłącznie w plikach z rozszerzeniem html.
LOL... chlopaki są niepowazni :/
nazwa.pl w miare dobrze przędzie.
to spróbuj ustawić sobie interpretacje plików za rozszerzeniem html jak pliki php w htaccess, ogl to zgadzam się z
nospor-em
Cytat
Z wlasnego doswiadczenia z home.pl wiem, ze tamtejsi admini to chyba jeszcze przedszkola nie skonczyli. Nie rozumieją prostych rzeczy
Jak napisałem do nich że maja błąd i google indeksuje statystyki ich klientów i udostepnia je publicznie, co w kilku przypadkach pozwoliło nawet wejść do panelu admina bez hasła i loginu... To trzeba było sie ich prosić, żeby cos z Tym zrobili... Bo najpierw napisali, że oni problemu nie widzą, dopiero za drugim razem trafił się ktoś "bardziej" kompetenty, ale itak nie zrobili tego tak jak powinni, dlatego nie polecam tego hostingu
viking
6.12.2013, 13:50:44
To jeszcze ktoś kupuje w Home? Nieźle ;-) Ja polecam Kei.pl. Takich kwiatków na pewno nie ma.
@com - to miałeś fart że się w ogóle odezwali... swego czasu pisałem do nich o podobnej luce, ale z przesłaniem odpowiedniego linku, nikt nie odpowiedział.
@viking - magia marketingu który działa świetnie. Trochę mi szkoda tej firmy, była jedną z lepszych na przełomie lat 90-2k.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.