Zachodziłem w głowę, co sprawia, że nie mogę się zalogować i odkryłem problem. Ale za nic nie mogę odnaleźć rozwiązania.
Taki kod pozwala mi się logować bez problemu:
$curl = curl_init(); curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://strona.com/login.html"); curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIESESSION, true); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false ); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, "login=login&password=haslo"); curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"].'/panel/cookies/cookie.txt'); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"].'/panel/cookies/cookie.txt'); return curl_exec($curl);
ale już taki kod nie pozwala - strona zwraca komunikat, że cookies nie są włączone.
$cookiefile = "cookie"; $curl = curl_init(); curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://strona.com/login.html"); curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIESESSION, true); curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false ); curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, "login=login&password=haslo"); curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"].'/panel/cookies/'.$cookiefile.'.txt'); curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"].'/panel/cookies/'.$cookiefile.'.txt'); return curl_exec($curl);
Ja potrzebuję by to działało w drugiej wersji, ale skoro cURL mi takie coś odrzuca to... co mam zrobić?
Dodam, że plik cookie.txt istnieje i w obu wersjach ciasteczko zapisuje się i można je odczytać. Ale nie działa. Bo nie.
Ja nie rozumiem, jak miałbym to rozwiązać.
Z góry dzięki za pomoc!