Mam formularz w którym wybiera się kategorie prawa jazdy. Można wybrać jedno lub kilka kategorii prawa jazdy.
Jak można zmienic to zapytanie żeby wstawiało mi kilka kategorii do jednej zmiennej. Czyli jak wybieram np b to wstawia mi wartość 5, jak wybieram b i a to wstawia mi w tabeli w jednym rekordzie 5 a w kolejnym np 4. - gdzie cyfra to zmienna id_prawo_jazdy
<input name='id_prawo_jazdy' type='checkbox' class='style7a' id='id_prawo_jazdy' value='1'> AM <input name='id_prawo_jazdy' type='checkbox' class='style7a' id='id_prawo_jazdy' value='2'> A1 <input name='id_prawo_jazdy' type='checkbox' class='style7a' id='id_prawo_jazdy' value='3'> A2 <input name='id_prawo_jazdy' type='checkbox' class='style7a' id='id_prawo_jazdy' value='4'> A <input name='id_prawo_jazdy' type='checkbox' class='style7a' id='id_prawo_jazdy' value='5'> B
$sql ='INSERT INTO prawo_jazdy (id_ogloszenia,id_prawo_jazdy) VALUES (:id_ogloszenia,:id_prawo_jazdy)'; $stmt = $con->prepare( $sql ); $stmt -> bindValue(':id_ogloszenia', 2, PDO::PARAM_STR); $stmt->bindValue( ':id_prawo_jazdy', $this->id_prawo_jazdy, PDO::PARAM_STR ); $stmt->execute(); $con->commit(); return "ok"; }catch( PDOException $e ) { $con->rollBack(); return $e->getMessage(); } }