Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Sprawdzenie strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JarekPMI
Witam tak więc chciałbym aby po wklejeniu linku do formularza lub w jakiś inny sposób i naduszeniu przycisku "pokaż" otworzy mi się on w tym samym oknie. Błagam o pomoc kombinuję od 3 dni...
Wazniak96
iframe
JarekPMI
nie o to chodzi
nospor
Przy pomocy np. cURL pobierasz zawartosc jaka jest pod linkiem i wyswietlasz uzytkownikowi
Turson
  1. <input type="text" id="link">
  2. <input type="submit" id="przycisk">
  3.  
  4. $('#przycisk').click(function(){
  5. window.open($('#link').val());
  6. });
nospor
@Turson, slowo klucz:
Cytat
otworzy mi się on w tym samym oknie.

wink.gif
Wiem, czepiam sie bez powodu wink.gif
Turson
Otwiera się w nowej karcie, ale w tym samym oknie smile.gif
nospor
window.open jak sama nazwa wskazuje otwiera nowe okno smile.gif
Turson
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na FF i Chrome otwiera w nowej karcie

//edit: przeglądarka blokuje otwieranie nowego okna questionmark.gif
com
Turson dokładnie nospor ma rację, to już kwestia Twojej konfiguracji przeglądarki, a swoja droga nie prościej poprzez zmianę href? wink.gif
nospor
Poniewaz w duzej mierze nowoczesne przegladarki otwieraja to tak, ze wyglada to jak nowa karta, ale to jest tak czy siak potocznie zwany POPUP. Jakbys uzywal przegladarek przed erą zakladaek, to bys moze wiedzial o czym mowie.

Turson
Cytat(com @ 20.01.2014, 21:52:47 ) *
Turson dokładnie nospor ma rację, to już kwestia Twojej konfiguracji przeglądarki, a swoja droga nie prościej poprzez zmianę href? wink.gif

Domyśliłem się już. Gdyby autor tematu szukał najprostszego rozwiązania to wpisałby w google "przekierowanie javascript" i po problemie.

Cytat(nospor @ 20.01.2014, 21:53:13 ) *
Jakbys uzywal przegladarek przed erą zakladaek, to bys moze wiedzial o czym mowie.

Już nie rób ze mnie takiego młodziaka wink.gif

Offtop: chyba czas już odpocząć, jeżeli nie kapnąłem się co znaczy "window open" yahoo.gif

nospor
Cytat
Gdyby autor tematu szukał najprostszego rozwiązania to wpisałby w google "przekierowanie javascript" i po problemie.
Nie do konca.... juz dzisiaj na forum byl jeden taki, co nie potrafil wpisac w google "php liczby parzyste", wiec wiesz, uzytkownicy potrafia pytac o naprawde proste sprawy :/
JarekPMI
Nie ciśnijcie po mnie nie wiem jak to się robi ani jaką technologią to zrobić więc pytam kto pyta nie błądzi.
nospor
A kto po Tobie cisnie? Zadales pytanie, dostales kilka odpowiedzi. Wybierz te, ktora ci pasuje.
Szymas
Możesz pobrać link z formularza, przypisać jego wartość do zmiennej i użyć header(). Myślę, że o to Ci chodziło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.