soska66
2.02.2014, 20:05:40
Temat zarobków był już wielokrotnie poruszany na tym forum, z tego co udało mi się przynajmniej zorientować. Staram się jednak odnaleźć jakieś wiarygodne uśrednione zarobki w Polsce dla Senior PHP Developera. Przez google'a dokopałem się do kilku różnych stron (zarówno polskich jak i zachodznich podających kwoty w dolarach), które twierdzą podawać jakieś średnie ale rozstrzał jest ogromny i ciężko mi ocenić, które wartości są prawdziwe
Na co może np w takiej Warszawie czy Wrocławiu liczyć programista z 8-mio letnim doświadczeniem, znajomością kilku CMSów (w tym Drupal) i frameworków (Zend, Symfony2), doświadczeniem w programowaniu stron/aplikacji ecommerce, systemów płatniczych itp.
gitbejbe
2.02.2014, 20:19:06
8 lat doswiadczenia, zend, symfony... i ty nie wiesz ile masz zarabiać ? coś kręcisz...
soska66
2.02.2014, 20:23:49
Nic nie kręce. Od 7miu lat mieszkam za granicą i nie wiem a internet mi jasnych odpowiedzi nie daje, jak już wyżej wspomniałem. To nie jest kwestia ile chcę zarabiać tylko jaka jest średnia w branży dla Seniora w PL (ile jest w miejscu gdzie mieszkam to wiem

)
Turson
2.02.2014, 20:24:06
Ja z 12 letnim doświadczeniem dostaję 11k polskich złotych na rękę
Spawnm
2.02.2014, 20:27:15
4-12k netto, co firma to inna płaca
soska66
2.02.2014, 20:48:57
Widzę, że rozrzut jest spory. Jaki typ usług jest w tej górnej granicy? To outsourcing na zachód czy wciąż lokalny odbiorca? Czy to również wszystko zależy a reguł nie powinienem się doszukiwać?
irmidjusz
3.02.2014, 17:34:29
Raczej wszystko zależy...
aniolekx
4.02.2014, 09:13:37
patrze na o oferty które pojawiają się tu na forum i raczej z zarobkami w PL nawet w branży IT jest kiepsko. Np ostatnio miałem ofertę z Krakowa, zarobki do max 5k brutto, sprawdziłem ceny najmu itp i to się po prostu nie kalkulowało.
była tez oferta z Gdańska widełki do 10k, ale raczej coś w tonie to my się znamy i udowodnimy ci ze na tyle nie zasługujesz...
Polska to fajne miejsce aby rozpocząć karierę, złapać doświadczenie, a potem to już tylko na zachód.
Pamiętam dwa lata temu miałem jedna rozmowę z PL to mi zaproponowali 2k netto z rejestracja na 1/3 etatu heh ;p
strife
7.02.2014, 10:30:29
Wszystko zależy od firmy i od tego jak dobrze jesteś w stanie się sprzedać. Z moich doświadczeń wynika, że w Warszawie kwoty między 5k - 8k netto dla kogoś z ponad 5 letnim doświadczeniem są realne. Ja miałem podobne zarobki pracując na stanowisku programisty PHP w Warszawie, jednak nikt mnie nie pytał czy jestem Seniorem. W Łodzi jak jeszcze tam mieszkałem nie spotkałem się, aby ktoś z bardzo bogatym doświadczeniem przekraczał granicę 5k netto. Co innego Java, migrując na tą technologię stawki dla Junior programisty zaczynają się na etapie programisty seniora php w Łodzi.
Spawnm
7.02.2014, 10:41:28
Z c# asp.net jest podobnie, większe korpo potrafią juniorowi dać 6k netto jeśli ten posiada porządne podstawy.
Turson
7.02.2014, 10:43:13
Chyba najwyższy czas zmienić język
O$iek
7.02.2014, 10:51:22
Na niemiecki lub francuski
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.