Damonsson, niestety nie działa, próbowałem. Nie działa także, jeżeli w pętli dam <select> i input type=hidden, wtedy cała lista rozwijana się ogranicza do 1 rekordu, reszta pojawia się bez listy (ale działa, tylko do wyboru jest pierwsza opcja).
Przeczytałem co i jak z tymi sesjami, przecież to jest coś takiego jak POST, tylko nie trzeba tworzyć formularzy, a wobec tego mogę dać do sesji ten rekord bez żadnych ograniczeń.
Wielkie dzięki, Kshyhoo, pomogłeś mi otworzyć oczy na PHP z innej strony.
Zbytnio się przeliczyłem, już się cieszyłem, że wszystko działa tak jak chcę, lecz niestety...
Problem jest taki, że zamiast do każdego rekordu dopasowywać przelicznik do rekordu (przez pętlę, jest server1 i do tego przelicznik, który jest pod tym samym id), to przelicznik jest cały czas taki sam i w ogóle się nie zmienia, nie jest mobilny, jest ciągle 1 rekord z bazy, zamiast dopasowywać do konkretnego rekordu (po kolei). Próbowałem już różne opcje z tą sesją, lecz niestety cały czas stoję w miejscu (kalkulator oblicza, lecz jako przelicznik jest ciągle jeden rekord przelicznika do wszystkich rekordów nazwy serwera, a w bazie jest zupełnie inaczej).
Oto kod:
<form method="post">
<input type="text" name="kasa">
<select>
<?php
include("polacz.php");
ini_set( 'default_charset' , 'UTF-8' ); ?>
<option>
<?php echo $row[nazwa
];?></option>
<?php $_SESSION['przel'] = $row[przel];}?>
</select>