Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczna synchronizacja kontaktów z Andoidem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
KR2615
Nie wiedziałem gdzie założyć ten temat więc założyłem tutaj. Jeśli okaże się użyteczny, prosiłbym o przeniesienie.

Sprawa ma się następujaco: Mam w bazie danych trochę kontaktów telefonicznych. Sporadycznie pojawiają się nowe i znikają stare. Chciałbym, aby te kontakty były synchronizowane z kontem Google a dalej z telefonem na Androidzie. Na razie jedyny pomysł jaki przychodzi mi do głowy to wygenerować plik kontakty.vcf i wystawić go publicznie na www, poprosić Googla żeby codziennie wchodził pod wskazany adres i sprawdzał czy coś się nie zmieniło(ale jak?) lub skorzystać z jakiejś biblioteki która potrafi synchronizować z kontem Google. Mam nadzieję, że takowe istnieją a tylko ja jeszcze o nich nie wiem. Mam dostęp do crona a nawet całej powłoki serwera więc nie ma problemu gdy coś takiego istnieje w Perlu albo Pythonie bo prawie każdy znany mi język programistyczny potrafi nawiązać połączenie z MySQL.

Z góry dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam

Podbijam. Nie wierzę, że nikt nie próbował takich praktyk wcześniej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.