Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Legalność grafiki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Terrorizer
Cześć,
Znalazłem w necie pewną grafikę, która bardzo by mi się przydała.
Szukałem jakiegoś kontaktu do twórcy, jedyne do czego się dokopałem to jakiś portal, na którym nawet nie można się komunikować pomiędzy użytkownikami.
Zastanawiam się, jak to teraz zrobić. Bardzo chciałbym to wykorzystać, a nie potrafię skontaktować się z autorem.
Co mi grozi gdybym mimo wszystko podjął się użycia tego?
Daiquiri
Cytat(Terrorizer @ 22.02.2014, 20:07:00 ) *
Cześć,
Znalazłem w necie pewną grafikę, która bardzo by mi się przydała.
Szukałem jakiegoś kontaktu do twórcy, jedyne do czego się dokopałem to jakiś portal, na którym nawet nie można się komunikować pomiędzy użytkownikami.
Zastanawiam się, jak to teraz zrobić. Bardzo chciałbym to wykorzystać, a nie potrafię skontaktować się z autorem.
Co mi grozi gdybym mimo wszystko podjął się użycia tego?
Niestety odpowiedź będzie tak precyzyjna jak pytanie - zależy co to za grafika... i kto ma do niej prawa majątkowe na interesującym Cię polu eksploatacji wink.gif.

Jeżeli to jakaś pierdoła, to zapewne usunięcie na żądanie właściciela załatwi sprawę. Jeżeli w grę wchodzi osoba trzecia - np. Ty jesteś zleceniobiorcą to sprawa się nieco komplikuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.