Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wylaczenie linkow w iframe
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
lexis72
Witam,
Czy jest mozliwosc wyswietlenia czesci strony np za pomoca iframe ale tak by nie mozna bylo jej przeladowywac czyli np klikac w jej linki/hiperlacza?
Pozdrawiam
matiit
Dodaj w tej ramce:
Kod
$('a').click(function(e){e.preventDefault(); return false; });

Jesli używasz jQuery np. I linki będą nie klikalne. Ale nadal będzie można przeładować ramkę "ręcznie".
lexis72
Mozesz mi podac gdzie mam to wstawic? Przykladowy kod iframe

Kod
<iframe width='800' height='400' scrolling='no' src='adres'></iframe>
matiit
W treści strony którą wczytujesz w iframe. Czyli u Ciebie "adres" (wiem, że to tylko przykład), w każdym razie w pliku, który jest podany w src
lexis72
Nie mam do niego dostepu, chodzi mi o mozlwosc wylaczenia przeladowywania iframe z poziomu tejze ramki. Czy jest taka opcja jak np wylaczenie scrollowania ramki to tak samo wylaczenie jej przeladowywania zeby nie mozna bylo klikac w zadne umieszczone w niej linki.
pitu
  1. $('iframe').contents().find('a').click(function(event) {
  2. event.preventDefault();
  3. });
lexis72
Pitu czy moglbym ponowic swoja prosbe o pomoc w polaczeniu tego z kodem iframe bo nie wiem jak to powiazac, zrobilem cos takiego ale nie dziala.

Kod
<script language="JavaScript">
$('iframe').contents().find('a').click(function(event) {
        event.preventDefault();
    });
    </script>

<iframe id="iframe" width='800' height='400' scrolling='no' src='adres'></iframe>
pitu
  1. $(document).ready(function() {
  2. $('iframe').contents().find('a').click(function(event) {
  3. event.preventDefault();
  4. });
  5. });

Bez ready funkcja jest włączana zanim zostanie wczytany iframe dlatego nie działało.
lexis72
Niestety dalej nie dziala, przykladowy kod wyglada teraz tak i nadal mozna klikac linki w srodku ramki.

Kod
<script language="JavaScript">
$(document).ready(function() {
    $('iframe').contents().find('a').click(function(event) {
        event.preventDefault();
    });
});
    </script>

<iframe id="iframe" width='800' height='400' scrolling='no' src='http://www.wp.pl/'></iframe>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.