Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z bazą mysql
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
sopi92
Witam Pracuje nad stroną internetową o sporcie i napotkałem się na proble z takim błędem:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1

Ten Błąd wyskakuje jak chciałbym dodać wynik bo mam wtyczke zainstalowaną typera na stronie ;/
Proszę o pomoc 1 raz się spotykam z takim problemem i nie wiem jak mam ten problem rozwiązać ;/

Nie wiem czy dobry dział tongue.gif
Damonsson
Musisz poczekać do 23 marca. Za: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691...e=1&theater

PS. Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
sopi92
zrobiłem zapytanie do bazy danych i oto wynik :

Błąd
zapytanie SQL:

$sql = 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '

) ' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ' at line 1
';

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '$sql = 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds ' at line 1
nospor
Ale moze bys raczyl jeszcze napisac jakie to zapytanie??
sopi92
  1. $sql = 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1';
  2. echo 'ZAPYTANIE:'.$sql;
  3. mysql_query($sql) or die('BŁĄD:'.mysql_error());
nospor
Nie mam wiecej pytan...
Kshyhoo
Cytat(sopi92 @ 6.03.2014, 16:42:42 ) *
$sql = 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1';
echo 'ZAPYTANIE:'.$sql;
mysql_query($sql) or die('BŁĄD:'.mysql_error());

Fajne zapytanie. Może wrócisz do kursu?
sopi92
Tutaj wrzucam wtyczkę którą zainstalowałem na php fusion 7 http://www.sendspace.pl/file/e06b3b448b53a01aaa131eb i jak się ją zainstaluje i wchodzi w panel->wtyczki doda mecz i chciało się dodać wynik meczu to wtedy wyskakuję błąd ;/

ja jestem całkowicie zielony wtych sprawach ;/ więc morze ktoś bd chciał się zająć tym problemem podam wszelkie dane go hostingu itp jak ktoś bd chciał się tym zająć sad.gif

ODŚWEŻAM
mmmmmmm
Miszczu, normalnie miszczu!
!*!
Cytat(sopi92 @ 6.03.2014, 22:42:53 ) *
więc morze ktoś bd

92 to rocznik rodziców?

1. $sql = 'Nie sądzisz, że te zapytanie byłoby lepsze, gdyby miało coś wspólnego ze SQL?')' at line 1';
  2. echo 'ZAPYTANIE:'.$sql;
  3. mysql_query($sql) or die('BŁĄD:'.mysql_error());
nospor
Koles wgrywa plugin, po wgraniu pluginu dostaje blad na ekranie jaki podal. Koles nie zna jakie to jest zapytanie bo sie na tym totalnie nie zna. Nie wchodzi w kod php, wszystko mu sie dzieje po wgraniu przez panel pluginu. Skonczmy juz to nasmiewanie. Jak ktos ma ochote pomoc, to wie co zrobic.
mmmmmmm
Jednym z takich miejsc może być plik overview.php (raz 165, a raz 182 linia - dwa różne pliki o tej samej nazwie), gdzie jest "IN ($list)". Wcześniej powinno być sprawdzone, czy $list nie jest czasem puste.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.