Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Licencje na transmisje sportowe
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adrianpl20
Witam. Chciałbym się dowiedzieć, do kogo mogę napisać w sprawie transmisji wydarzeń sportowych, np. liga mistrzów, itp. ? W google ciężko coś znaleźć, na stronie uefa.com nie ma żadnego emaila, a formularz od feedbacku nie działa... Chodzi mi o globalne, światowe wydarzenia sportowe, nie mecze polskiej np. ekstraklasy.

help
MrMag
startujesz w przetargu?

czesc praw ma sportfive, ale nie wiem czy akurat na lige mistrzow
adrianpl20
napisałem do nich email, moze odpiszą po weekendzie, a oprócz nich ktos jeszcze może?
MrMag
obawiam sie, ze to 20 w ksywce, ktore jak rozumiem oznacza mln na koncie, moze nie starczyc.
adrianpl20
Nie chcę kupować licencji od razu, chciałbym do serwisu tylko podpiąć streaming (bez żadnych opłat) - wydaje mi się, że oni na tym zarobią, gdyż uzytkownicy oglądający u mnie, zobaczą także ich reklamy i chyba więcej hajsu za to zgarną?
Turson
I myślisz, że pozwolą ci dać streaming np. Ligi Mistrzów podczas gdy nc+ płaci za licencję gruby hajs?
adrianpl20
Gdyby np. nc+ miało dostęp do większości takich wydarzeń, to chyba teoretycznie mógłbym się z nimi dogadać - podpinam się pod ich stream, i ich reklamy są wyświetlane dla większej ilości oglądających co powinno im dać więcej pieniędzy. Nie wiem jak jest w rzeczywistości, oni chyba tylko odrabiają pieniądze wydane na licencję, po przez wyświetlanie reklam w trakcie transmisji, więc powinienem być dla nich pomocny.
Turson
Ale nie możesz udostępniać transmisji nc+ komuś, kto nie ma ich abonamentu... Myślisz, że dlaczego wszelkie streamy różnorakich wydarzeń sportowych są nielegalne questionmark.gif
O$iek
Bo firmy się czepiająo. Pszciesz to bes sensu. Ja bede strimowal ludziom wydarzenie i reklamy wiecej ludzi obejrzy, to chyba profit dla wlasiciela kanau, ze on oplaca licencje, nie dostaje klienta na jego usłóge. ale te reklamy, to durze pjeniondze som.
sazian
Cytat(O$iek @ 9.03.2014, 22:17:51 ) *
Bo firmy się czepiająo. Pszciesz to bes sensu. Ja bede strimowal ludziom wydarzenie i reklamy wiecej ludzi obejrzy, to chyba profit dla wlasiciela kanau, ze on oplaca licencje, nie dostaje klienta na jego usłóge. ale te reklamy, to durze pjeniondze som.

przeczytaj to co napisałeś i powiedz co zrozumiałeś, bo ja nie zrozumiałem kompletnie nic
adrianpl20
Wiem, że to nielegalne, dlatego chcę się dogadać, a jak napisał O$iek, więcej ludzi obejrzy reklamy nc+ więc w czym problem? Chyba, że to sposób na "przyciągnięcie" klienta, pokazując jak to superowe meczyki czy inne sporty lecą w nc+ ;d
Damonsson
Biznesmeni withstupidsmiley.gif
adrianpl20
Zapytałem tylko o namiary na kogoś do kogo mogę w tej sprawie napisać, a nie prosiłem o komentowanie tongue.gif Nie mam nic przeciwko, ale z tego robią się nic nie wnoszące i długie dyskusje
Damonsson
Może, żeby Cię trochę sprowadzić na ziemię, to podam Ci szacunkowe koszta jakie musiałbyś ponieść, za możliwość streamingu (czy jak to nazywasz, pomocy) np. samej ligi mistrzów:

200.000.000 zł (dwieście milionów złotych)
adrianpl20
Gdyby np. to nc+ wykupiło licencje na np. Ligę Mistrzów, to nie chcieliby w wielkim serwisie udostępnić streamu? Jeżeli nie, to dlaczego? Ja nie pobieram żadnych opłat za to, chyba że udostępniliby ale za opłatą od każdego użytkownika?
MrMag
no i nc+ bedzie moglo to sobie wpisac do cv!
!*!
@adrianpl20 - jest tylko drobny szczegół. Nie masz pieniędzy i nie masz wielkiego serwisu co już ustaliliśmy w poprzednim wątku. Załóżmy, że się dogadałeś jakimś cudem i łyknęli wszytko to co chciałeś... Chłopaku, przecież Ciebie rozłoży pierwszy dzień opłat za specjalny serwer do strumieniowania danych, więc jak to przeskoczysz? Niech zgadnę, skoro nc+ płaci za licencje, to niech płacą też za serwery z których Ty będziesz korzystał?

Pani i Panowie... dzwonimy do Kulczyka, jest potencjał.
memory
Cytat
Gdyby np. to nc+ wykupiło licencje na np. Ligę Mistrzów, to nie chcieliby w wielkim serwisie udostępnić streamu? Jeżeli nie, to dlaczego? Ja nie pobieram żadnych opłat za to, chyba że udostępniliby ale za opłatą od każdego użytkownika?

Ponieważ przy kupnie nc+, sprzedaje się abonament , wynajmem dekodera, naprawia się usterki z winy abonamenta. Nie mówiąc, że każdy idąc za ciosem HBO GO robi podobne serwisy. NC VOD, GO itd. za co oczywiście pobierane są opłaty.

Reasumując: nikomu nie jesteś potrzebny. Zostaje ci szara strefa na której można sporo zarobić jak i trafić za kratki
pyro
Przeglądałem rano Wykop. Wiem co napisać.

#januszebiznesu
gitbejbe
Cytat
Wiem, że to nielegalne, dlatego chcę się dogadać, a jak napisał O$iek, więcej ludzi obejrzy reklamy nc+ więc w czym problem? Chyba, że to sposób na "przyciągnięcie" klienta, pokazując jak to superowe meczyki czy inne sporty lecą w nc+ ;d

szkoda z Tobą gadać. Wytrzyj najpierw mleko spod nosa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.