------------- NAGŁÓWEK ----------------
Linia ma być od left:0 do right:0 a sam nagłówek ma ją przykrywać.
Oczywiście zagadnienie jest śmiesznie proste, do momentu gdy w tle diva mamy obrazek, który za pomocą javascriptu dostosowywuje się do szerokości strony (rozszerza się).
W obecnej chwili rozwiązałem to wersją "chwilową" czyli ustawienie stałej szerokości tel linii np 1000px. Jednakże to rozwiazanie jest głupie i daje się odczuć po odpaleniu np mobilnej wersji.
Czy ktokolwiek ma jakiś sensowny pomysł ?
Podkreślę dla nadgorliwców: W tle tego dziadostwa jest obrazek, który się rozszerza, więc wstawienie diva który przykryje sztywną kreskę jest równie głupim pomysłem jak zastosowany przeze mnie.
<style> .box_header span { display: inline-block; position: relative; z-index:26; color:#fff; font-family: 'corbertregular'; font-weight:bold; font-size:35px; padding:8px 0; margin:0; } .box_header span:before, .box_header span:after { content: ""; position: absolute; height: 25px; border-bottom: 2px solid #cd3163; top: 0; width: 1000px; } .box_header span:before { position: absolute; right:100%; margin-right: 60px; } .box_header span:after { left: 100%; margin-left: 60px; } </style>