Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobranie pliku z danego serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wazniak96
Witam serdecznie,

od już kilku godzinek borykam się z próbą pobrania pliku przez PHP z danego serwera. Tylko nie rozumiem dlaczego pomimo wielu prób nie udaje mi się tego zrobić. thumbsdownsmileyanim.gif

A mianowicie:
Potrzebuję pobrać plik z serwera podanego przez ten o to skrypt http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4....number=41192220 przez podany port, lub po prostu odczytać jego zawartość.

Próbowałem już przez file, file_get_contents, copy, a także przez poniższy kod:
  1. $hSocket = fsockopen($data[3], "8074", $errorNumber, $errorString, 40000000);
  2. $packet = fread($hSocket, 8);

Lecz pomimo dużego czasu "ocięcia" wciąż pojawia się błąd "Connection timed out". $hSocket jest zawsze pusta (chyba wiadome..), a po wejściu przez przeglądarkę plik normalnie się pobiera(plik można pobrać tylko raz).

Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to byłbym wdzięczny. Proszę choćby o jakąś lekturkę smile.gif
Turson
  1. $a = file_get_contents('http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4.asp?fmnumber=41192220');
  2. echo $a;

Działa normalnie
Wazniak96
Kolego z tym linkiem nie mam problemu żeby otworzyć i pobrać dane. Tylko chodzi o to, że w tym pliku znajduje się ip z portem (np. 91.214.237.10:8074) i to własnie z tego ip nie mogę pobrać. wink.gif
Turson
A smile.gif
Może spróbuj cURLem
Wazniak96
Uhh... nadal nic... co_jest.gif
  1. $dir = dirname(__FILE__);
  2. $config['cookie_file'] = $dir . '/cookies/' . md5($_SERVER['REMOTE_ADDR']) . '.txt';
  3. $curl = curl_init($data[2]);
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)');
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $config['cookie_file']);
  7. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $config['cookie_file']);
  8. curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
  9. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  10. $dataa = curl_exec($curl);
  11. curl_close($curl);
IProSoft
A przypadkiem pobranie tych danych nie wymaga jakiejśc autoryzacji ?

Turson
Cytat(Wazniak96 @ 25.03.2014, 19:53:54 ) *
Uhh... nadal nic... co_jest.gif
  1. $dir = dirname(__FILE__);
  2. $config['cookie_file'] = $dir . '/cookies/' . md5($_SERVER['REMOTE_ADDR']) . '.txt';
  3. $curl = curl_init($data[2]);
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)');
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $config['cookie_file']);
  7. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $config['cookie_file']);
  8. curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
  9. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  10. $dataa = curl_exec($curl);
  11. curl_close($curl);

co siedzi w $dataa questionmark.gif
Wazniak96
Jakiej autoryzacji skoro przez przeglądarkę automatycznie się pobiera zaraz po wejściu w ip ? smile.gif

W $dataa po wykonaniu kodu nic nie siedzi. Kompletnie nic. ;/
Folder z ciasteczkami też się nie tworzy.

EDIT:
Tak jak teraz patrzę to po podaniu do curl innego pliku z downloadem, z innego serwera to wszystko śmiga.

Czy są jeszcze jakieś możliwości żeby tamten serwer skumał się, że uderzamy do niego przez PHP a nie z przeglądarki?
IProSoft
Cytat(Wazniak96 @ 25.03.2014, 21:47:57 ) *
Jakiej autoryzacji skoro przez przeglądarkę automatycznie się pobiera zaraz po wejściu w ip ? smile.gif

No akurat u mnie po wejściu w IP nie pokazuje nic, stąd moje przypuszczenie.
Wazniak96
Cytat
No akurat u mnie po wejściu w IP nie pokazuje nic, stąd moje przypuszczenie.

Jeśli kliknąłeś w ip, które podałem jako przykład to nie pobierze. Jak pisałem pobiera tylko raz z wygenerowanego ip. Ip trzeba wziąć np. z mojego nie działającego pliku, bo jak na razie generuje tylko ip z którego nie mogę pobrać danych. ;/

z tąd ip
IProSoft
Zerknij tutaj: https://www.google.pl/search?q=http%3A%2F%2...4.asp+php+klasa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.