Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: powloki elektronowe
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
tak sie sklada ze potrzebuje narysowac powloki elektronowe, a zwlaszcza jedna trzecia, oczywisice rozrysowana na kilku ukladach, problem w tym ze nie wiem jak cos takiego narsyowac, ani nie moge znalezc sad.gif, nie musi to byc nie wiadomo jaki rysunek 3D, chodzi mi o prosty rysuneczek zebym do worda mogl wstawic, jesli ktos z Was dysponuje takimi lub wie gdzie mozna to znalezc to bede bardzo wdzieczny.

P.S.
i nie mowcie ze google.pl bo nie znalazlem
hwao
przecierz powloki elektonowo jest tak prosto rozpisac... wes daj jakiego pierwiastka
invx
nie rozpisac, bo to mam, chodzi mi o graficzne przedstawienie powloki 3 czyli te baloniki, a torus'a to juz nie tak prosto narysowac (przynajmniej dla mnie grafikiem nie jestm smile.gif )
Zbłąkany
Poszukaj pod nazwa chemsketch z firmy acdlabs biggrin.gif
invx
tylko jak w tym powloki sie rysuje questionmark.gif mi tylko jakies wzory udaje sie tworzyc, wiec ponawiam prosbe o pomoc, o jakies rusunki ...
Zbłąkany
To moze ja sprecyzuje pytanie: czemu chcesz rysowac powloki??
przeciez powloki to poziomy energetyczne:P, ktore skladaja sie z orbitali: s, p, d, f, wiec chcac nie chcac rysujesz orbitale bo powlok jako takich narysowac sie nie da biggrin.gif wiec sprecyzuj czy chcesz orbitale rysowac czy powloki bo jak powloki to mozesz je narysowac jako okregi, a ksztalt orbitali chyba znasz biggrin.gif jesli nie to napisz a ci wysle skan jak wygladaja tongue.gif
invx
no jasne ze chdzi o orbitale biggrin.gif , zle sie wyrazilem, tylko nie mam jak ich narysowac, bo w paincie nie narysuje, a w grafice wyzszej sie nibardzo znam. bede wdzieczny za skan, tylko zeby to wmiare durze bylo, bo na nnecie jest pelno ale malych.
Zbłąkany
Zeskanowalem w duzym formacie biggrin.gif za jakosc przepraszam ale ksiazke mam z 79 roku:P dostepne tutaj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.